Solbærmarmelade

Solbærmarmelade

Jeg elsker solbærmarmelade og nok bare marmelade generelt. Det er simpelthen så simpelt at lave hjemmelavet marmelade, at alle, selv dem med ringe køkkenkundskaber, kan være med 🙂

Det kræver blot bær eller frugter, sukker og melatin. Det er opskriften på en basis marmelade. Herefter kan der tilsættes diverse smage i form af krydderier, krydderurter, grønt mv.. På denne måde kan opskriften på marmelade varieres i det uendelige.

Mens vi havde sommerferie, var Julius og jeg så heldige at være på bær-rov i hans farmors have. Vi samlede hindbær, ribs, kirsebær og disse fantastiske solbær. Jeg må indrømme, at jeg savner en have… Især om sommeren når bærbuskene bugner med bær. Men så er det dejligt, at vi kan komme på familiebesøg og plukke bær. 

Mens vi spiste de andre bær var min plan, at solbærrene skulle blive til denne skønne solbærmarmelade.

Solbær

Solbær har en helt særlig fyldig smag som gør solbærmarmeladen ekstra smagfuld, synes jeg. Det mørke og aromatiske bær er supersundt, solbær indeholder nemlig masser af C-vitamin og antioxidanter.

Når solbær plukkes, skal de på køl med det samme, de kan kun holde sig et par dage. En god idé kan derfor være at fryse dem ned, på denne måde kan de holde sig i flere måneder.

Jeg elsker en nybagt bolle med smør, ost og marmelade. På billedet til dette indlæg har jeg bagt mine Ølandsboller med hvedekerner. Den kraftige smag af solbær i solbærmarmeladen står fantastisk godt til de milde og bløde boller. Julius elsker også en syltetøjsmad som han kalder det – heldigvis for mig, kan han endnu ikke lide solbærmarmelade, så den får jeg helt for mig selv 🙂

Solbærmarmelade

3 august, 2020
: 2 glas
: 15 min

Af:

Ingredienser
  • 400 g solbær (fra frost eller friske)
  • 180 g sukker
  • ½ dl vand
  • 2 tsk. melatin
  • 1 spsk. sukker
Fremgangsmåde
  • Step 1 Skyl solbær og kog dem møre i ½ dl vand i ca. 7 minutter
  • Step 2 Tilsæt sukkeret og kog yderligere et par minutter
  • Step 3 Bland melatin med 1 spsk. sukker og tilsæt det til solbær/sukker blandingen
  • Step 4 Rør godt og varm igennem to minutter
  • Step 5 Skum marmeladen af
  • Step 6 Skyl to patentglas i atamon
  • Step 7 Hæld solbærmarmeladen på glassene
  • Step 8 Sæt låg på
  • Step 9 Opbevares tørt. Dog på køl efter åbning.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *