Jeg elsker hjemmelavet granola! Og denne er min absolutte yndlings granola-opskrift. Den er så nem og tager næsten ingen tid at lave, maksimum 20 minutter. Jeg har altid alle ingredienserne i mine skabe, derfor er det noget jeg sagtens kan finde på at stå og lave en sen aften, så jeg har granola til min yoghurt næste morgen.
Det er virelig nemt at riste sin hjemmelavet granola i ovnen. Det er hurtigt og du skal ikke være over den hele tiden, blot røre i den et par gange.
Ernærings-og sundhedsmæssigt er der kun fordele ved at lave sin egen hjemmelavede granola. Det müsli og granola som kan købes i supermarkeder er nemlig ofte skjulte sukkerbomber! De slår sig på at være sunde, men det er de sjældent… Netop derfor er der alt god grund til at lave den selv, så ved du hvad der er i.
Denne opskrift på hjemmelavet granola er ikke helt sukkerfri, da den indeholder honning. Men mængden af honning er lille, i forhold til mængden af sukker i granola som kan købes færdiglavet.
Når granolaen er hældt på glas eller i en anden lufttæt beholder, kan den sagtens holde sig 3-4 uger ved stuetemperatur.
Har du mod på at lave din egen granola, kan du også forsøge dig med min Rugbrødsmüsli med havregryn, den smager fantastisk og så er det en genial måde at bruge sine rugbrødsrester på.
Granola
Ingredienser
Fremgangsmåde
2 thoughts on “Hjemmelavet granola”