Mango smoothie

Mango smoothie

Denne mango smoothie er simpelthen så lækker. Den cremede konsistens får du ved at bruge frossen banan og avocado. Mango kan efterhånden også købes som tern på frost, det er virkelig nemt. Jeg køber bananer og avocadoer, lader dem modne på køkkenbordet – og når de er helt modne, skærer jeg dem i tern/skiver og fryser dem ned. Jeg fryser dem i portioner til én smoothie og kommer dem i poser (har anskaffet mig nogle genanvendelige poser, de er fantastiske).

Den søde mango

Mango er meget sød i smagen og denne mango smoothie smager næsten som en dessert. Mango er i øvrigt rig på beta-caroten, hvilket også giver mangoen sin flotte gule farve. Beta-caroten fungerer blandt andet som en antioxidant.

Jeg laver denne smoothie som tilbehør til vores morgenmad eller som et mellemmåltid.

Denne opskrift er med både gurgemeje (pulver) og afskallede hampefrø. Ingen af delene kan smages i smoothien, og du kan udelade begge, hvis det er for sundt 🙂 MEN jeg vil nu alligevel slå et slag for hvorfor netop disse to ingredienser er supersunde i en smoothie…

Gurgemeje er en rodplante og den kan bruges både i sin rå form, eller i pulverform. Gurgemeje indeholder stoffet curcumin som virker anti-inflammatorisk. Det har så at sige en positiv virkning på betændelsestilstande i kroppen, derudover virker gurgemeje også som en antioxidant.  

De afskallede hampefrø kommer fra planten Cannabis sativa som er en ANDEN plante end den der giver en euforiserende effekt! Tilgengæld indeholder de små frø masser af protein, kostfibre og sunde omega-3 fedtsyrer. De har en let nødde-agtig smag, og egner sig også som topping på mysli eller lign. Prøv min hjemmelavede granola Hjemmelavet granola og drys med 1 spsk. hampefrø, eller kom dem i dit bagværk.

Mango smoothie

31 maj, 2020
: 2
: 10 min

Af:

Ingredienser
  • 150 g mango (svarende til ca. ½ mango)
  • 1 frossen banan i skiver
  • ½ frossen avocado
  • 1 spsk. afskallede hampefrø
  • 1 tsk. Gurgemeje
  • 1 tsk. honning
  • 3 dl rismælk
Fremgangsmåde
  • Step 1 Skær mango i tern (med mindre du bruger frossen)
  • Step 2 Kom alle ingredienserne i en blender
  • Step 3 Blend nogle minutter

Relaterede Indlæg

Grøn smoothie

Grøn smoothie

Denne smoothie er min søns absolutte favorit over dem alle. En grøn smoothie som er fyldt med masser af gode vitaminer og masser af fibre.  Selvfølgelig skulle han derfor hjælpe sin mor med at tage et billede 🙂 Han er begyndt at spørge mig hver […]

Hjemmelavede kyllingenuggets

Hjemmelavede kyllingenuggets

En nem og lækker børne – og voksenvenlig ret herhjemme er hjemmelavede kyllingenuggets.De er utrolig simple at lave og det tager ingen tid. De smager så godt, de er lækre sprøde udenpå og skønne og saftige indeni. Hjemmelavede kyllingenuggets kan bruges med alverdens tilbehør, prøv […]1 thought on “Mango smoothie”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *