Mango smoothie

Mango smoothie

Denne mango smoothie er simpelthen så lækker. Den cremede konsistens får du ved at bruge frossen banan og avocado. Mango kan efterhånden også købes som tern på frost, det er virkelig nemt. Jeg køber bananer og avocadoer, lader dem modne på køkkenbordet – og når de er helt modne, skærer jeg dem i tern/skiver og fryser dem ned. Jeg fryser dem i portioner til én smoothie og kommer dem i poser (har anskaffet mig nogle genanvendelige poser, de er fantastiske).

Den søde mango

Mango er meget sød i smagen og denne mango smoothie smager næsten som en dessert. Mango er i øvrigt rig på beta-caroten, hvilket også giver mangoen sin flotte gule farve. Beta-caroten fungerer blandt andet som en antioxidant.

Jeg laver denne smoothie som tilbehør til vores morgenmad eller som et mellemmåltid.

Denne opskrift er med både gurgemeje (pulver) og afskallede hampefrø. Ingen af delene kan smages i smoothien, og du kan udelade begge, hvis det er for sundt 🙂 MEN jeg vil nu alligevel slå et slag for hvorfor netop disse to ingredienser er supersunde i en smoothie…

Gurkemeje er en rodplante og den kan bruges både i sin rå form, eller i pulverform. Gurgemeje indeholder stoffet curcumin som virker anti-inflammatorisk. Det har så at sige en positiv virkning på betændelsestilstande i kroppen, derudover virker gurgemeje også som en antioxidant. For at aktivere curcuminen skal du dog enten varme gurkemejen op, eller som i denne smoothie tilsætte en lille smule frisk kværnet sort peber, det virker nemlig på samme måde.

De afskallede hampefrø kommer fra planten Cannabis sativa som er en ANDEN plante end den der giver en euforiserende effekt! Tilgengæld indeholder de små frø masser af protein, kostfibre og sunde omega-3 fedtsyrer. De har en let nødde-agtig smag, og egner sig også som topping på mysli eller lign. Prøv min hjemmelavede granola Hjemmelavet granola og drys med 1 spsk. hampefrø, eller kom dem i dit bagværk.

Mango smoothie

31 maj, 2020
: 2 glas
: 1 min
: 2 min
: 3 min

Af:

Ingredienser
 • 150 g mango frossen eller frisk
 • 1 frossen banan
 • 1/2 avocado
 • 1 spsk. afskallede hampefrø
 • 1 tsk. gurkejeme
 • 1 tsk. honning
 • 1 nip frisk kværnet sort peber
 • 3-4 dl rismælk
Fremgangsmåde
 • Step 1 Kom alle ingredienserne i en blender
 • Step 2 Blend i ca. 2 minutter indtil smoothien er
 • Step 3 Lækker cremet.


Relaterede Indlæg

Smoothies med grøntsager

Smoothies med grøntsager

Jeg laver rigtig mange smoothies og kommer gerne en masse grøntsager i, faktisk er der en større mængde af grøntsager i mine smoothies i forhold til mængden af frugt. Smoothies med grøntsager erstatter ikke et hovedmåltid, men jeg kan sagtens bruge en smoothie som erstatning […]

Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe er uden tvivl, den ret jeg har lavet flest gange. Det er min søns livret – og jeg tror vi får den rundt regnet én gang hver 14. dag.  Det smager jo også bare godt. Tror aldrig vi bliver trætte af at spise […]2 thoughts on “Mango smoothie”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *