Grøn smoothie

Grøn smoothie

Denne smoothie er min søns absolutte favorit over dem alle. En grøn smoothie som er fyldt med masser af gode vitaminer og masser af fibre. En nem måde at få grøntsager i sit barn på.

Selvfølgelig skulle han derfor hjælpe sin mor med at tage et billede 🙂 Han er begyndt at spørge mig hver gang vi laver mad, om jeg ikke lige skal tage et billede og han kan også finde på at låne min telefon for at fotografere sin tallerken når vi spiser aftensmad. Det er simpelthen så sødt 🙂 Måske han en dag vil være endnu mere med, det ville være hyggeligt.

For at vende tilbage til den grønne smoothie, så består den af spinat, banan, ananas, avocado og rismælk/havremælk. Jeg tilsætter altid en smule honning og en skvat citron.

Årsagen til at jeg helst bruger plantemælk i vores smoothies er, at jeg synes det har en dejlig sød smag, særligt ris- og havremælk, og så trives min mave bedre med plantebaseret “mælk”. Alt væskse kan bruges, almindelig mælk, vand eller andet.

Da jeg altid bruger frosne bananer bliver mine smoothies altid lækker cremede. Du kan sagtens bruge yoghurt, så bliver den kun mere cremet. 

I forhold til grøntsagerne, så kan det ofte være de grønne grøntsager som de fleste børn går uden om. Måske især spinat, grønkål, broccoli osv. her er det en rigtig god idé at bruge dem i en grøn smoothie. Har du en rest broccoli, så prøv at komme den i din smoothie næste gang.  

For flere gode smoothie opskrifter se nedenfor, eller inspiration til at få flere grøntsager i dine smoothies se nedenstående indlæg:

Børnevenlige smoothies

Avocado smoothie med jordbær og banan

Rødbede smoothie

Grøn smoothie

9 februar, 2020
: 2

Af:

Ingredienser
  • 3 kugler frossen spinat
  • 1 frossen banan
  • 2 dl ananas (frisk eller frosne)
  • 1/2 avocado
  • Lidt frisk citron saft (1 spsk.)
  • 1 tsk. honning
  • 3 dl ris- eller havremælk
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kom alle ingredienserne i en blender
  • Step 2 Blend det godt i ca. 2 minutter
  • Step 3 Hæld i to glas og drik med det samme.


Relaterede Indlæg

Smoothies med grøntsager

Smoothies med grøntsager

Jeg laver rigtig mange smoothies og kommer gerne en masse grøntsager i, faktisk er der en større mængde af grøntsager i mine smoothies i forhold til mængden af frugt. Smoothies med grøntsager erstatter ikke et hovedmåltid, men jeg kan sagtens bruge en smoothie som erstatning […]

Avocado smoothie med jordbær og banan

Avocado smoothie med jordbær og banan

Denne lækre avocado smoothie med jordbær og banan er meget sød og cremet. Det er lige før den kan bruges som en dessert. Den kan eventuelt laves tykkere ved at tilsætte mindre rismælk, hæld den herefter i en skål og spis i stedet for is […]3 thoughts on “Grøn smoothie”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *