Børnevenlige smoothies

Børnevenlige smoothies

Børnevenlige smoothies – lad dit barn drikke sine grøntsager. 

Jeg hører rigtig ofte fra venner, veninder, kollegaer og bekendte at de har udfordringer med, at få deres børn til at spise flere grøntsager.

Men hvorfor altid spise dem? Hvorfor ikke snige grøntsager ind i lækre grønne mellemmåltider der kan drikkes i form af børnevenlige smoothies?

Fordeling af frugt og grønt i dit barns smoothie

Min erfaring er, at hvis barnet slet ikke er vant til smagen af grøntsager, så kan man starte blidt ud med en fordeling af ½ frugt og ½ grøntsager. Samtidig vil jeg anbefale, at man i starten vælger grøntsager som er milde i smagen. Herefter kan man øge indholdet af grøntsager i de børnevenlige smoothies og sænke indholdet af frugt – og langsomt eksperimentere.

Jeg bruger som regel lidt honning til at søde vores smoothies med. Men det kunne også være dadler. Til en opskrift til to smoothies vil jeg bruge blot en enkelt dadel, bare til at give den søde smag. Det kan også være med til at tage lidt af grøntsags-smagen. Bonus er at dadler indeholder en masse fibre.  

Min søn elsker når vi laver smoothies. Han synes det er sjovt at være med til at ”putte” ingredienserne i blenderen og se på mens det hele blendes. Det gør også, at han ved præcist hvad der er i, og selvom det kan være både spinat, broccoli, rødbede og andre måske lidt ”mindre populære grøntsager” (set med børneøjne), så drikker han gladelig sin grønne smoothie. Det gør han fordi den faktisk smager godt.

Jeg har efterhånden prøvet at blende det meste og der er bestemt også noget der fungerer bedre end andet. For eksempel har jeg lært, at ingefær simpelthen er for stærkt/skarpt i smagen til ham – også selvom det kun er et lille stykke. Derudover har jeg også haft kommet for meget rødbede eller grønkål i, den gik heller ikke…

Næringsrige ingredienser

Denne smoothie med blåbær og spinat blev rigtig god – og meget enkel. Jeg har kommet en tsk. spirulina pulver i, man kan næsten ikke smage det – og jeg er glad for at bruge det indimellem – også i min søns smoothies. Det er et algepulver som især er rigt på mineraler calcium og magnesium, men det er også rigt på jern og ikke mindst så har spirulinapulver et højt proteinindhold. Hold dog igen med det, og brug blot en enkelt tsk. ellers bliver det nok for kras i smagen. Det kan du læse mere om her Grøn power smoothie

Hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til lækre børnevenlige smoothies, som også er godkendt af min 6 årige søn, så klik her:

Grøn smoothie

Avocado smoothie med jordbær og banan

Rødbede smoothie

Grøn power-smoothie 

Mango smoothie

Smoothies med grøntsager

Smoothie med ananas, ingefær og gurkemeje

Børnevenlige smoothies

2 februar, 2020
: 2
: 2 min
: 2 min
: 4 min

Af:

Ingredienser
 • 1 frossen banan
 • ½ frossen avocado
 • 2 håndfulde blåbær
 • 2-3 kugler frossen spinat (hakket eller helbladet)
 • 1 tsk. spirulinapulver (kan udelades)
 • 2 tsk. honning
 • 3 dl plantemælk
 • Lidt saft fra en citron
Fremgangsmåde
 • Step 1 Kom alle ingredienserne i en blender
 • Step 2 Blend indtil alt er helt blendet
 • Step 3 Smag til med evt. mere honning og frisk citronsaft.


Relaterede Indlæg

Grønkålssmoothie med kiwi

Grønkålssmoothie med kiwi

Denne opskrift på grønkålssmoothie med kiwi er virkelig frisk og lækker. Jeg er vild med fyldige og mættende smoothies. Jeg bruger dem oftest som mellemmåltider, eller som tilbehør til morgenmad eller frokost. smoothies er geniale til at snige ekstra grønt ind i hverdagen.   Den her […]

Grøntsags smoothie

Grøntsags smoothie

Opskrift på den lækreste grøntsags smoothie. Den er fyldt med mættende fibre og smager rigtig godt. Smoothien er sødet med banan og ananas, som gør at smagen fra spinat og broccoli bliver dæmpet. Jeg har tilsat ærter for at få lidt protein i, men du […]7 thoughts on “Børnevenlige smoothies”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *