Børnevenlige smoothies

Børnevenlige smoothies

Børnevenlige smoothies – lad dit barn drikke sine grøntsager

Jeg hører rigtig ofte fra venner, veninder, kollegaer og bekendte at de har udfordringer med, at få deres børn til at spise flere grøntsager.

Men hvorfor altid spise dem? Hvorfor ikke snige grøntsager ind i lækre grønne mellemmåltider der kan drikkes i form af børnevenlige smoothies?

Min erfaring er, at hvis barnet slet ikke er vant til smagen af grøntsager, så kan man starte blidt ud med en fordeling af ½ frugt og ½ grøntsager. Samtidig vil jeg anbefale at vælge grøntsager som er milde i smagen i starten. Herefter kan man øge indholdet af grøntsager i de børnevenlige smoothies og sænke indholdet af frugt – og langsomt eksperimentere.

Min søn elsker når vi laver smoothies. Han synes det er sjovt at være med til at ”putte” ingredienserne i blenderen og se på mens det hele blendes. Det gør også, at han ved præcist hvad der er i, og selvom det kan være både spinat, broccoli, rødbede og andre måske lidt ”mindre populære grøntsager” (set med børneøjne), så drikker han gladelig sin grønne smoothie. Det gør han fordi den faktisk smager godt.

Jeg har efterhånden prøvet at blende det meste og der er bestemt også noget der fungerer bedre end andet. For eksempel har jeg lært, at ingefær simpelthen er for stærkt/skarpt i smagen til ham – også selvom det kun er et lille stykke, så kan han ikke lide det. Derudover har jeg også haft kommet for meget rødbede eller grønkål i, den gik heller ikke…

Denne her med blåbær og spinat blev rigtig god – og meget enkel. 

Hvis du vil have flere opskrifter og inspiration til lækre børnevenlige smoothies, som også er godkendt af min 6 årige søn, så klik her:

Favorit smoothie

Avocado smoothie med jordbær og banan

Rødbede smoothie

Grøn power-smoothie

Blåbær-spinat smoothie

2 februar, 2020
: 2
: 5 min
: 2 min
: 7 min
: Easy

Af:

Ingredienser
  • 1 håndfuld blåbær
  • 3 kugler frossen spinat
  • 1 banan
  • 1/2 avocado
  • 1 tsk. spirulinapulver
  • Ca. 3 dl. rismælk
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kom alle ingredienserne i en blender og blend 1-2 minutter
  • Step 2 Hæld op og drik den kold


3 thoughts on “Børnevenlige smoothies”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *