Smoothie med ananas, ingefær og gurkemeje

Smoothie med ananas, ingefær og gurkemeje

Min nyeste smoothie-opskrift er denne mættende smoothie med ananas, ingefær og gurkemeje.

Jeg har lavet denne smoothie som en del af min morgenmad her på det seneste i weekenderne, som oftest sammen med et blødkogt æg. Smagen er dejlig mild og frisk af både ingefær og ananas. Er du mindre glad for ingefær kan du tilsætte en mindre mængde – eller helt udelukke det. Personligt kan jeg rigtig godt lide smagen af ingefær og den må godt kradse lidt i halsen.

Den frosne banan giver sødme til smoothien og sørger for den skønne cremede konsistens. For at få en mere mættende smoothie har jeg tilsat havregryn. Havregrynene indeholder en masse fibre, som hjælper med at holde mig mæt i lidt længere tid. Jeg er ret glad for at bruge hampefrø, både i smoothies eller som topping på for eksempel grød eller yoghurt. De små afskallede hampefrø er rige på omega-3 fedtsyrer, protein og fibre og de bidrager til en smoothie som mætter rigtig godt.

Du opnår en meget cremet konsistens i din smoothie når størstedelen af (eller alle) ingredienserne er frosne. Du kan med fordel tilsætte mindre plantemælk hvis du hellere vil lave en smoothiebowl, som du kan spise med en ske. Jeg kan varmt anbefale havremælk til denne opskrift på smoothie med ananas, ingefær og gurkemeje, det giver en virkelig god smag, men ris-, mandel-, soya- eller kokosmælk kan også bruges 🙂

i mine indlæg Smoothies med grøntsager og Børnevenlige smoothies kan du læse mere om hvordan du kan optimere dine smoothies med grøntsager. 

Smoothie med ananas, ingefær og gurkemeje

5 februar, 2021
: 2 glas
: 2 min
: 3 min
: 5 min

Af:

Ingredienser
  • Frossen banan (kan erstattes med frossen avocado)
  • 3 håndfulde frossen ananas
  • 3-4 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 tsk. afskallede hampefrø
  • 1 tsk. gurkemeje (pulver)
  • 3-4 dl plantemælk
Fremgangsmåde
  • Step 1 Skræl den friske ingefær og skær den i små tern
  • Step 2 Kom alle ingredienserne i en blender og blend.
  • Step 3 Blend indtil smoothien er cremet og alle ingredienserne er blendet helt ud.


Relaterede Indlæg

Smoothies med grøntsager

Smoothies med grøntsager

Jeg laver rigtig mange smoothies og kommer gerne en masse grøntsager i, faktisk er der en større mængde af grøntsager i mine smoothies i forhold til mængden af frugt. Smoothies med grøntsager erstatter ikke et hovedmåltid, men jeg kan sagtens bruge en smoothie som erstatning […]

Avocado smoothie med jordbær og banan

Avocado smoothie med jordbær og banan

Denne lækre avocado smoothie med jordbær og banan er meget sød og cremet. Det er lige før den kan bruges som en dessert. Den kan eventuelt laves tykkere ved at tilsætte mindre rismælk, hæld den herefter i en skål og spis i stedet for is […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *