Denne opskrift på ingefærshots med citron smager helt fantastisk. Den har en skøn smag af ingefær, uden at den bliver alt for kras. Citronsaften og honning giver en god smag og det passer rigtig godt sammen med ingefær.
Et lille ingefærshot om morgenen er virkelig lækkert og friskt og jeg kan varmt anbefale dig at prøve det.
Bruger du økologisk ingefær, behøver du ikke skrælle den. Skyld den grundigt og skær den i skiver med skræl på.
Fakta om ingefær
Ingefær er i virkeligheden en knold som gror under jorden, hvor dens stængler gror over jorden (ligesom f.eks. kartofler). Det er selve ingefærroden som vi bruger i madlavning. Ingefær er blevet brugt i det asiatiske køkken i flere tusinde år og det er især kendt for sin skarpe og lidt spicy smag.
Ernæringsmæssigt er ingefær blandt andet rigt på C-vitamin, kalium, magnesium og calcium*.
Man skal ikke overdrive indtaget af ingefær, derfor er et lille shot en perfekt måde at få sin daglige dosis ingefær.
Jeg er også glad for at bruge ingefær i alt fra smoothies, dressinger og wokretter. Se et par eksempler her:
Smoothie med ananas, ingefær og gurkemeje
Bowl med ovnbagt laks og spicy soyadressing
*Kilde: https://frida.fooddata.dk/food/62?
Ingefærshots med citron
Ingredienser
Fremgangsmåde