Ingefærshots med citron

Ingefærshots med citron

Denne opskrift på ingefærshots med citron smager helt fantastisk. Den har en skøn smag af ingefær, uden at den bliver alt for kras. Citronsaften og honning giver en god smag og det passer rigtig godt sammen med ingefær.

Et lille ingefærshot om morgenen er virkelig lækkert og friskt og jeg kan varmt anbefale dig at prøve det.

Bruger du økologisk ingefær, behøver du ikke skrælle den. Skyld den grundigt og skær den i skiver med skræl på.

Fakta om ingefær

Ingefær er i virkeligheden en knold som gror under jorden, hvor dens stængler gror over jorden (ligesom f.eks. kartofler). Det er selve ingefærroden som vi bruger i madlavning. Ingefær er blevet brugt i det asiatiske køkken i flere tusinde år og det er især kendt for sin skarpe og lidt spicy smag.

Ernæringsmæssigt er ingefær blandt andet rigt på C-vitamin, kalium, magnesium og calcium*.

Man skal ikke overdrive indtaget af ingefær, derfor er et lille shot en perfekt måde at få sin daglige dosis ingefær.

Jeg er også glad for at bruge ingefær i alt fra smoothies, dressinger og wokretter. Se et par eksempler her:

Smoothie med ananas, ingefær og gurkemeje

Bowl med ovnbagt laks og spicy soyadressing

Wok med kylling i kokossauce

Hokkaidosuppe

*Kilde: https://frida.fooddata.dk/food/62?

Ingefærshots med citron

8 januar, 2025
: ca. 600 ml
: 5 min
: 15 min
: 20 min

Af:

Ingredienser
  • 80 g frisk ingefær (øko hvis du beholder skrællen på)
  • 2 citroner (saften heraf)
  • 2 spsk. honning
  • 5 dl vand
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kom vandet i en gryde og kog det op.
  • Step 2 Skær ingefær i tynde skiver og kom dem i vandet når det koger. Lad de små-koge i ca. 15 minutter.
  • Step 3 Pres herefter saften ud af citronerne og kom citronsaft i gryden. Tilsæt honning og rør det rundt.
  • Step 4 Lad de simre i 2 minutter.
  • Step 5 Sørg for at skolde en patentflaske (eller en anden glasflaske) med kogende vand.
  • Step 6 Si ingefærblandingen (jeg lægger et rent viskestykke i en si og hælder det igennem og ned i en skål)
  • Step 7 Hæld nu de siede indhold på flasken. Kom den straks i køleskabet og lad den trække til næste dag. Ingefærshottet kan sagtens holde sig 14 dage i køleskabet.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *