Wok med kylling i kokossauce

Wok med kylling i kokossauce

Denne opskrift på wok med kylling i kokossauce er virkelig skøn. Den er simpel at lave, lynhurtig og så smager den bare rigtig godt. Jeg kommer altid en masse grøntsager i og de skal steges ganske lidt, da jeg bedst kan lide grøntsagerne når de har lidt bid.

Jeg elsker wokretter!

Wokretter kan varieres i det uendelige og bliver aldrig kedelige. Jeg er vild med at bruge karrypasta. Karrypasta findes i en gul, rød og grøn variant. Jeg har altid en af hver variant i mit køleskab (de kan holde sig i evigheder). Hver karrypasta har deres egen smag og styrke og det er med at prøve sig frem og finde ud af hvilken en man bedst kan lide. Rød er den stærkeste, herefter kommer den grønne og gul er mildest. Men prøv dig frem, de er nemlig meget forskellige i smagen. Der er dog ret stor forskel på mærkerne. Jeg sværger til de thailandske og bruger altid dem af mærket: Cock Brand (ikke reklame, blot en kærlig anbefaling).

Opskrifter med karrypasta:

Kylling i grøn karry kokossauce

Torsk i grøn karry-kokossauce

Thai-karry med blomkål

Wok med kylling i kokossauce

3 januar, 2023
: 2
: 10 min
: 15 min
: 25 min

Af:

Ingredienser
  • 280 g kyllingebrystfilet
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 150 g gulerod
  • 150 g aspargesbroccoli
  • 150 g rød peberfrugt
  • 1-2 tsk. grøn karrypasta (rød eller gul kan også bruges)
  • 1 lime (saften)
  • 1 dåse kokosmælk light
  • 1 spsk. solsikkeolie
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • Tilbehør: Ris
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kog risene efter anvisning på pakken
  • Step 2 Skær kyllingebrystfileterne i mindre stykker
  • Step 3 Pil og hak løg, hvidløg og ingefær (hakket helt fint)
  • Step 4 Skræl gulerødder, skær dem i tykke skrå skiver, skyl peberfrugt og skær i tykke skiver
  • Step 5 Skyl asparges broccoli, skær enderne af og skær dem igennem på langs
  • Step 6 Varm en wok pande op, kom olie og karrypasta i og steg kyllingen i kort tid indtil det får farve
  • Step 7 Tilsæt løg, hvidløg og ingefær
  • Step 8 Tilsæt gulerødder og steg et par minutter
  • Step 9 Tilsæt peberfrugt og aspargesbroccoli steg kort tid og tilsæt kokosmælk
  • Step 10 Tilsæt salt, fisksauce, sukker og limesaft
  • Step 11 Lad det stege et par minutter og smag til med evt. salt/fiskesauce og limesaft
  • Step 12 Server wokretten med kogte ris til.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *