Thai-karry med blomkål

Thai-karry med blomkål

Thai-karry med blomkål er min absolut nye yndlings-ret <3

Konceptet tøm køleskab og køkkenskabe kommer virkelig til sin ret her! Thai-karry med blomkål er en skøn ret – med få ingredienser, som var det jeg havde herhjemme.

Denne karryret er virkelig smagfuld, den er let krydret og med god bid i blomkålen. Jeg brugte svinekød i strimler, da det var det jeg havde i min fryser den dag. Retten kan sagtens varieres og laves med enten kylling eller oksekød. 

Det er vigtigt du bruger en karrypasta og ikke almindelig karry som tør krydderi. Jeg bruger en thai karrypasta (købes i alle større supermarkeder), det gør en kæmpe forskel for smagen og konsistensen. Kaffir limeblade kan købes i thai-supermarkeder og i større supermarkeder. De kan i øvrigt holde sig i fryseren i årevis! Hvis du ikke allerede har nogen liggende i din fryser, så skynd dig endelig at købe en pose. 

Lidt om karrypasta

Karrypasta er en essentiel ingrediens i det thailandske køkken. Man kan sagtens selv lave en hjemmelavet karrypasta og det er rigtig lækkert. Min virkelighed er dog bare, at jeg ikke altid kan nå at lave alt helt fra bunden – og jeg tænker jeg ikke er den eneste… Derfor er der også opskrifter her på bloggen med færdiglavede gode produkter.

Der findes tre slags og de er forskellig i farve og styrke. Den mildeste er grøn. Den medium stærke er gul og den stærkeste er rød.

Som topping på min thai-karry med blomkål brugte jeg koriander og cashewnødder som jeg tørristede på panden et par minutter.

Server retten med ris til.

Thai gul karry med blomkål

24 marts, 2020
: 2
: 30 min
: Easy

Af:

Ingredienser
 • 300 g svinekød i strimler
 • 200 g blomkål i mindre buketter
 • 1 løg
 • 4 cm frisk ingefær
 • 5-6 kaffir limeblade
 • 2 tsk. kokos olie til at stege i
 • 1 spsk. gul karry pasta
 • ½ dl vand
 • 1 dåse kokosmælk (400 g)
 • 1 tsk. fiskesauce
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 • Step 1 Hak løg i tern og hak ingefær meget fint
 • Step 2 Varm en sauterpande eller en wok pande op
 • Step 3 Tilsæt kokosolie og gul karry pasta og lad det smelte
 • Step 4 Kom løg og ingefær på panden og steg et par min.
 • Step 5 Tilsæt kødet og lad det stege nogle min.
 • Step 6 Drys med lidt salt og peber
 • Step 7 Tilsæt vand, blomkål i mindre buketter
 • Step 8 Tilsæt fiskesauce samt kaffir limeblade
 • Step 9 Tilsæt kokosmælk og skru ned for panden
 • Step 10 Kom låg på
 • Step 11 Lad det simre 10 min indtil blomkål er møre
 • Step 12 Server med ris og ristede cashew nødder1 thoughts on “Thai-karry med blomkål”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *