Thai-karry med blomkål er min absolut nye yndlings-ret <3
Konceptet tøm køleskab og køkkenskabe kommer virkelig til sin ret her! Thai-karry med blomkål er en skøn ret – med få ingredienser, som var det jeg havde herhjemme.
Denne karryret er virkelig smagfuld, den er let krydret og med god bid i blomkålen. Jeg brugte svinekød i strimler, da det var det jeg havde i min fryser den dag. Retten kan sagtens varieres og laves med enten kylling eller oksekød.
Det er vigtigt du bruger en karrypasta og ikke almindelig karry som tør krydderi. Jeg bruger en thai karrypasta (købes i alle større supermarkeder), det gør en kæmpe forskel for smagen og konsistensen. Kaffir limeblade kan købes i thai-supermarkeder og i større supermarkeder. De kan i øvrigt holde sig i fryseren i årevis! Hvis du ikke allerede har nogen liggende i din fryser, så skynd dig endelig at købe en pose.
Lidt om karrypasta
Karrypasta er en essentiel ingrediens i det thailandske køkken. Man kan sagtens selv lave en hjemmelavet karrypasta og det er rigtig lækkert. Min virkelighed er dog bare, at jeg ikke altid kan nå at lave alt helt fra bunden – og jeg tænker jeg ikke er den eneste… Derfor er der også opskrifter her på bloggen med færdiglavede gode produkter.
Der findes tre slags og de er forskellig i farve og styrke. Den mildeste er grøn. Den medium stærke er gul og den stærkeste er rød.
Som topping på min thai-karry med blomkål brugte jeg koriander og cashewnødder som jeg tørristede på panden et par minutter.
Server retten med ris til.
Thai gul karry med blomkål
Ingredienser
Fremgangsmåde
1 thoughts on “Thai-karry med blomkål”