Quinoadeller med feta

Quinoadeller med feta

Disse quinoadeller med feta er resultatet af en rest quinoa jeg havde tilovers. Jeg har simpelthen så mange ideer til vegetariske frikadeller i øjeblikket, se for eksempel min opskrift på Broccolideller med quinoa, de er også rigtig skønne og et godt alternativ når menuen skal være vegetarisk. 

Det er fuldstændig ligeså nemt at lave en vegetarisk “fars”, som en almindelig frikadellefars. Den vegetariske kan med fordel laves timer i forvejen, eller dagen før endda. Men er det ikke lige planlagt, kan alle ingredienserne sagtens blandes og man kan gå i gang med selve stegningen lige efter. 

Tips til tilberedningen af quinoadeller med feta

Fetaosten giver lidt ekstra til smagen, men husk ikke at røre den helt ud, der skal helst være små hele feta-stykker i hver frikadelle. der er en del væske i kartoflerne, derfor er der ikke yderligere væske i disse vegetariske quinoadeller med feta.

Husk altid når du skal stege vegetariske frikadeller, at de kun skal vendes én gang på panden. De er mere porøse og går derfor hurtigere fra hinanden. Sørg for en god stegeskope, det er altafgørende for smagen. Søtg for at have nok fedtstof på panden, ellers går de fra hinanden når du vender dem.

Jeg synes quinoadellerne med feta bliver bedst når de eftersteges i ovnen – 10 min. er nok. Og lad dem så køle af lidt tid inden servering, så de får lov til at sætte sig.

Til den her opskrift fik jeg 12 stk. quinoaeller i en god størrelse, brugte en spiseske til at forme dem.

Tip: For at få glutenfri quinoadeller med feta, så brug glutenfri havregryn 🙂

For mere om quinoa og dets ernæringsmæssige fordele, læs mit indlæg her Quinoasalat

Quinoadeller med feta

17 marts, 2020
: 15 stk.
: 10 min
: 20 min
: 30 min

Af:

Ingredienser
 • 2,5 dl kogt lys quinoa (eller 1,5 dl rå, koges efter anvisning på posen)
 • 1 bagekartoffel (ca. 180 g)
 • ½ porre
 • 50 g fetaost
 • 2 æg
 • ½ dl havregryn
 • 3 spsk. kartoffelmel
 • 2 tsk. Salt
 • Peber
 • 2 spsk. smør
 • 4 spsk. olie
Fremgangsmåde
 • Step 1 Riv bagekartoflen groft på et rivejern
 • Step 2 Skær porren i ringe og hak dem
 • Step 3 Bland det i en skål sammen med den kogte quinoa
 • Step 4 Rør to æg i sammen med salt og peber
 • Step 5 Tilsæt havregryn og kartoffelmel og rør det sammen
 • Step 6 Tilsæt til sidst fetaost (herefter skal der ikke røres)
 • Step 7 Steg dellerne i smør og olie på en varm pande. Ca. 5 min på hver side
 • Step 8 Kom dellerne på en bageplade med bagepapir og steg dem 10 min i ovnen
 • Step 9 Lad dem køle lidt af inden servering.


Relaterede Indlæg

Klassisk hummus

Klassisk hummus

Hummus kan varieres på rigtig mange måder, den helt klassiske hummus er dog ofte den jeg ender ud i. Jeg bruger altid lidt vand i min hummus. Det gør jeg for at den får en mere cremet konsistens – og så undgår jeg at skulle […]

Quinoasalat

Quinoasalat

Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner.  Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig […]2 thoughts on “Quinoadeller med feta”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *