Denne opskrift på torsk i grøn karry-kokossauce er simpelthen den nemmeste ret. Det tager maksimalt 30 minutter at tilberede, fra start til slut – og endnu bedre, så skal du kun bruge meget få ingredienser.
Lidt om torsk
Torsk er, efter min mening, en fantastisk fisk. Torsk er meget mild i smagen og så har den en skøn struktur i kødet. Den er utrolig børne- og voksen venlig. Torsk kan tilberedes på mange forskellige måder. Herhjemme laver vi for eksempel ofte hjemmelavede fiske-fingre, fiskefilet eller fiskefrikadeller – alt sammen med torsk.
Denne opskrift på torsk i grøn karry-kokossauce er mit bud på en lidt anderledes ret med fisk, som er nem og mild (alt afhængig af hvor meget eller hvilken karry pasta du bruger selvfølgelig).
Jeg hælder karry-kokossaucen hen over den ferske torsk som er i et ovnfast fad. Dernæst tilbereder jeg retten i ovnen i max 15 minutter. Se til torsken efter 12 minutter, stik lidt i den og se om den er færdig. Kødet skal falde let fra hinanden.
Jeg er ret vild med at bruge karry pasta af forskellig slags, det giver en helt anden smag til retten end når du bruger tørrede krydderier. Der er dog stor forskel på karrypasta, især på smagen og på hvor spicy de er. Du kan lave din karrypasta selv, det gør jeg dog sjældent, selvom det var sjovt at lære engang for en del år siden på en kokkeskole i Thailand :-).
Den karry pasta jeg bruger (køber den i supermarkedet) er ret spicy, derfor bruger jeg kun en spiseskefuld til denne opskrift til 4 personer. Den grønne karry pasta er den mildeste af de tre, hvor rød er stærkest og gul er midtimellem. Har du endnu ikke lavet mad med karry pasta kan jeg varmt anbefale det. Se også min opskrift på Thai-karry med blomkål der har jeg brugt den gule karry pasta.
Tip: Husk endelig kaffir lime bladene i denne ret med torsk i grøn karry-kokossauce, de er uundværlige i thai-inspirerede retter. Køb en pose i et thai-supermarked og kom den i fryseren, de kan holde sig i årevis.
Torsk i grøn karry-kokossauce
Ingredienser
Fremgangsmåde