Kyllingefrikadeller med spinat

Kyllingefrikadeller med spinat

Virkelig skøn og nem opskrift på de lækreste og mest saftige kyllingefrikadeller med spinat.

Kyllingefrikadeller er fast på menuen herhjemme ret ofte. Det er så nemt at lave, det smager virkelig godt og så har vi mad til flere dage (inklusiv til madpakken :-)).

Hakket kyllingekød smager i sig selv ikke af særlig meget… Derfor er det vigtigt at krydre sine kyllingefrikadeller med spinat med masser af løg og krydderurter, salt og peber. Er du som jeg lidt sart og ikke så frisk på at smage på rå fars! Så prøv evt. at stege en enkelt lille frikadelle til at starte med, smag så om den mangler smag. Gør den det, har du nu mulighed for at smage farsen til endnu en gang med salt, peber og evt. mere timian.

Stegning af frikadeller

Når du steger frikadeller af alle slags, så sørg for at skrue godt op for varmen på din pande og varm smør-olie blandingen godt op. Det må meget gerne syde lidt før du former frikadellerne og kommer dem på panden. Vent med at vende frikadellerne til de har fået en ordentlig og god stegeskorpe. Jeg vender altid kun mine frikadeller én gang. Kyllingefrikadeller med spinat kan sagtens gennemsteges på panden, men personligt synes jeg resultatet bliver bedst når jeg færdig-tilbereder dem i ovnen. Det gør altså også, at de ikke bliver tørre.

Jeg serverer mine kyllingefrikadeller med spinat sammen med alverdens tilbehør. Det kunne for eksempel være Honningbagte rodfrugter, Bagte grøntsager med persilleolie, eller blot en omgang pasta med pesto.

Har du fået mod på kyllingefrikadeller, så kan jeg bestemt også anbefale min opskrift på Kyllingefrikadeller med squash og timian, de er også virkelig skønne.

Kyllingefrikadeller med spinat

26 marts, 2021
: 4

Af:

Ingredienser
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 8 kugler frossen hakket spinat
  • 2 løg, pillet og revet groft på et rivejern
  • 1 æg
  • 1 dl grovvalsede havregryn (eller finvalsede)
  • 1/2 spsk. frisk plukket timian (eller tørret)
  • 1 ½ tsk. salt
  • Lidt peber
  • 2 spsk. smør til stegning
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
  • Step 1 Rør det hakkede kyllingekød sammen med revet løg,
  • Step 2 Tilsæt den optøede spinat, æg og havregryn
  • Step 3 Tilsæt salt, peber og timian
  • Step 4 Hvis du har tid, så
  • Step 5 Lad farsen stå og trække i køleskabet, gerne ½-1 time
  • Step 6 Varm en pande og tilsæt halvdelen af smør og olie
  • Step 7 (det sidste smør og olie bruges til anden stegning)
  • Step 8 Form frikadellerne med en mellemstørrelse ske
  • Step 9 Steg frikadellerne nogle minutter på hver side, så de får en god stegeskorpe
  • Step 10 Når alle frikadellerne er stegt
  • Step 11 Kom dem på en bageplade eller i et fad og kom dem
  • Step 12 I en varm ovn på 180 grader varmluft i 7-10 minutter.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *