Kikærte-spinatvafler med stenbiderrogn

Kikærte-spinatvafler med stenbiderrogn

Den her opskrift på de lækreste kikærte-spinatvafler med stenbiderrogn er virkelig skøn.

Jeg elsker vafler – særligt elsker jeg i øjeblikket, at eksperimentere med opskrifter på vafler i alle afskygninger (jeg har nemlig købt en nyt vaffeljern, som skal testes!).

I øjeblikket er jeg i fuld gang med at afprøve vaffel-opskrifter som måltid – og ikke dessert (det kommer jeg til).

Denne opskrift på kikærte-spinatvafler med stenbiderrogn passer rigtig godt som en forret eller en snack/appetizer. Jeg bruger kikærtemel i opskriften, men hvis du ikke har det, kan du sagtens bruge almindelig hvedemel, grahamsmel eller havregryn.

Hvorfor vælge kikærtemel?

Foruden kikærtemelets høje indhold af protein, har det også et højt indhold af kostfibre. Dette gør, at du, når du laver dine vafler med kikærtemel som base, bliver mere mæt end, hvis du brugte hvedemel. Ikke nok med det, så holder du dig også mæt i længere tid. Kikærtemel er lavet på formalede kikærter og har en lidt nøddeagtig smag, som jeg synes passer rigtig godt i mad-vafler (som jeg kalder dem). Derudover er mine kikærte-spinatvafler helt uden gluten og sukker. 

Stenbiderrogn er en af min absolutte yndlings-spise her på denne tid af året (sæsonen er bare alt for kort). Sammen med de syrlig/søde Syltede rødløg og den cremede og fede cremefraiche er det et virkelig lækkert lille måltid. Måske med et glas bobler eller kølig hvidvin :-).

Hvis du også elsker stenbiderrogn, kan du også prøve denne virkelig skønne opskrift med rugbrødschips til Stenbidderrogn.

Kikærte spinatvafler med stenbiderrogn

4 marts, 2021
: 6 stl.
: 5 min
: 10 min
: 15 min

Af:

Ingredienser
 • Vafler:
 • 3 æg
 • 1 dl mælk
 • 2 dl kikærtemel
 • 150 g frisk helbladet spinat
 • ½ tsk.bagepulver
 • 1 ½ tsk. salt
 • Lidt frisk kværnet peber
 • Ca. 20 g smør til stegning
Fremgangsmåde
 • Step 1 2 dl cremefraiche 18% (eller 38%)
 • Step 2 Syltede rødløg
 • Step 3 Frisk persille til pynt
 • Step 4 Lidt frisk kværnet peber
 • Step 5 Skyl spinaten grundigt og dryp vandet fra
 • Step 6 Brug evt. en salatslynge
 • Step 7 Kom spinaten i en blender eller foodprocessor
 • Step 8 Tilsæt de øvrige ingredienser
 • Step 9 Blend indtil det bliver en ensartet dej – og alt spinaten er blendet ud
 • Step 10 Tænd dit vaffeljern
 • Step 11 Når det er klar, smelt lidt smør i og
 • Step 12 Kom en portion dej i
 • Step 13 (jeg bruger et dobbelt vaffeljern og laver to ad gangen)
 • Step 14 Når vaflerne er færdige, tages de ud og ligges på en bagerist
 • Step 15 Bag videre indtil der ikke er mere dej tilbage
 • Step 16 Jeg fik 6 vafler i denne portion
 • Step 17 Anet den friske stenbiderrogn på vaflerne
 • Step 18 Kom en skefuld cremefraiche og lidt syltede rødløg på toppen.


Relaterede Indlæg

Klassisk hummus

Klassisk hummus

Hummus kan varieres på rigtig mange måder, den helt klassiske hummus er dog ofte den jeg ender ud i. Jeg bruger altid lidt vand i min hummus. Det gør jeg for at den får en mere cremet konsistens – og så undgår jeg at skulle […]

Kyllingefrikadeller med squash og timian

Kyllingefrikadeller med squash og timian

Mine kyllingefrikadeller med squash og timian bliver altid spist med stor nydelse af både børn og voksne hjemme hos os. Jeg laver altid den samme opskrift – og jeg kan love, at den efterhånden er blevet gennemtestet adskillige gange de seneste år. Den revne squash […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *