Bowl med laks og grønt

Bowl med laks og grønt

Dette er den lækreste og nemmeste bowl med laks og grønt. Jeg har spist den både til frokost og til aftensmad og den smager fuldstændigt forrygende. 

Jeg havde en rest af min Den lækreste cremefraiche dressing som jeg brugte til. Men en gomadressing kunne også være virkelig lækkert til.

Jeg har ofte en portion syltede rødløg stående på køl, de holder ca. 14 dage. Du kan også lave dem samme dag, og lade dem stå et par timer. Opskriften finder du her Syltede rødløg.

Det er meget nemt og virkelig hurtigt at bikse en bowl sammen. Tanken er nemlig, at du bruger det du har – hermed kan du minimere dit madspild og få brugt alle dine rester. Jeg har her brugt kogte kolde brune ris. Det kunne ligeså godt have været bulgur, quinoa eller pasta. Jeg har brugt varmrøget laks (med peber), dem man kan købe i en portion hos fiskemanden eller i supermarkedet. Men har du en rest bagt, eller røget laks vil det også være perfekt. Jeg kommer helt sikkert til at lave mange flere bowls fremover – mest fordi jeg kan bruge alle mine rester men også fordi det både smager godt, er sundt og ikke mindst et smukt måltid.

Bowl med laks og grønt

28 februar, 2021
: 2
: 5 min
: 10 min
: 15 min

Af:

Ingredienser
 • 200-250 g varmrøget laks
 • 2-3 dl kogte brune ris
 • 150 g edamamme bønner (fra frost)
 • 150 g fint snittet rødt spidskål
 • 50 g syltede rødløg
 • ½ bundt brøndkarse
Fremgangsmåde
 • Step 1 Brug to skåle og portionsanret dine bowls
 • Step 2 Tag de kogte ris og fordel dem i to skåle
 • Step 3 Kom edamamme bønnerne i en skål og overhæld dem med kogende vand
 • Step 4 Lad dem stå i 3-5 minutter
 • Step 5 Hæld så vandet fra og kom bønnerne i skålene
 • Step 6 Kom det fintsnittede røde spidskål i
 • Step 7 Skær laksen i skiver og læg dem ovenpå risene
 • Step 8 Klip brøndkarsen af og kom det i skålene
 • Step 9 Tag dine syltede rødløg og kom dem på
 • Step 10 Anret det hele hver for sig
 • Step 11 Spis din bowl med en god dressing til


Relaterede Indlæg

Klassisk hummus

Klassisk hummus

Hummus kan varieres på rigtig mange måder, den helt klassiske hummus er dog ofte den jeg ender ud i. Jeg bruger altid lidt vand i min hummus. Det gør jeg for at den får en mere cremet konsistens – og så undgår jeg at skulle […]

Quinoasalat

Quinoasalat

Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner.  Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *