Chili sin carne

Chili sin carne

Jeg elsker chili sin carne og denne her er min bedste opskrift. Jeg har afprøvet utallige varianter, men det er denne her jeg altid vender tilbage til hver gang. Min chili sin carne har en skøn rig smag, den er med både mørk chokolade og en smule rødvin, som gør smagen endnu mere fyldig. Den er smagfuld uden at være for spicy. Ønsker du den stærkere, skal du blot tilføje lidt mere chili – evt. lidt stødt cayennepeber, prøv dig frem.

Chili sin carne er en skøn vegetarisk ret og den smager fantastisk. Der er masser af fibre fra grøntsagerne og gode proteiner fra både kidney bønner og de røde linser, derfor mætter den helt utrolig godt.

Lidt om røde linser

Jeg bruger ofte røde linser i vegetariske gryderetter. De røde linser optager rigtig meget vand under kogning og de koger derfor helt ud. Det giver en rigtig god cremet struktur, at bruge røde linser i kødfri retter.

Røde linser, kaldes også splitlinser. De er nemme at gå til, fordi de, ulig andre bælgfrugter, ikke skal iblødsættes inden kogning. Du kan altså nøjes med, at skylle dem og derefter komme dem direkte i din chili sin carne (eller en anden vegetarisk ret, for eksempel min Cremet linsesuppe med tomat og kokosmælk).

Det er lidt forskelligt hvad jeg serverer sammen med chili sin carne. Nogen gange koger jeg ris og andre gange spiser vi det med et godt naanbrød til, det kunne også være begge dele. Jeg kommer ofte lime, frisk korinder, tern af avocado og cremefraiche i små skåle, så kan man selv vælge sit tilbehør.

Chili sin carne

16 maj, 2021
: 4
: 10 min
: 35 min
: 45 min

Af:

Ingredienser
  • 2 løg i tern
  • 1 fed hvidløg hakket fint
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. smør
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. chiliflager
  • ½ rød chilipeber hakket fint
  • 2 kanlestænger
  • 300 g gulerødder i tern
  • 2 røde peberfrugter i tern
  • 2 dl røde linser
  • 2 tsk. salt
  • 4 dl vand
  • 400 g hakkede tomater
  • 20 g mørk chokolade 70%
  • 1 dl rødvin
  • 1 dåse kidney bønner
  • 1 dåse majs
  • Salt og peber
  • Server med frisk lime, cremefraiche, frisk koriander, ris og evt. brød
Fremgangsmåde
  • Step 1 Varm smør og olie i en gryde og tilsæt løg, hvidløg, chili,
  • Step 2 Spidskommen, stødt koriander, paprika og chiliflager
  • Step 3 Svits et par minutter
  • Step 4 Tilsæt gulerødder og peberfrugt og svits det med et par minutter
  • Step 5 Skyld de røde linser grundigt og kom dem i gryden
  • Step 6 Lad dem stege med i et minut, hæld vandet på
  • Step 7 Tilsæt hakkede tomater, kanelstænger, rødvin samt salt
  • Step 8 Lad det hele simre under låg i ca. 20 minutter
  • Step 9 Rør i det under vejs
  • Step 10 Smag på det og tilsæt evt. mere salt
  • Step 11 Kom den mørke chokolade i og lad det smelte
  • Step 12 Hæld vandet fra kidney bønnerne og skyl dem
  • Step 13 Kom dem i gryden og tilsæt majs
  • Step 14 Lad det hele simre i 5-10 minutter
  • Step 15 Smag retten til med evt. mere salt og lidt peber
  • Step 16 Server chili sin carne med frisk lime dryppet ud over,
  • Step 17 En god skefuld cremefraiche, frisk koriander og gerne ris og evt. noget lækkert brød til.


Relaterede Indlæg

Klassisk hummus

Klassisk hummus

Hummus kan varieres på rigtig mange måder, den helt klassiske hummus er dog ofte den jeg ender ud i. Jeg bruger altid lidt vand i min hummus. Det gør jeg for at den får en mere cremet konsistens – og så undgår jeg at skulle […]

Quinoasalat

Quinoasalat

Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner.  Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *