Cremet linsesuppe med tomat og kokosmælk

Cremet linsesuppe med tomat og kokosmælk

Denne opskrift på cremet linsesuppe med tomat og kokosmælk er skøn på en grå og kold dag. Det er en let spicy suppe med masser af smag. 

Jeg er forkølet og fik sådan lyst til en varm suppe (som jeg kunne smage!). Der er masser af ingefær og hvidløg i. Jeg lavede den dog ikke alt for stærk, da min søn også skulle spise den. 

Opskriften på cremet linsesuppe med tomat og kokosmælk er utrolig nem at gå til. Det er vigtigt, at stege krydderierne af som det første og herefter svitse løg, hvidløg, ingefær og chili. Herefter skal alle ingredienserne i gryden og det skal koge helt mørt. De røde linser skal være helt udkogte – bemærk at de skifter farve og bliver helt lyse. Til sidst bruger jeg en stavblender til at blende det hele.

Denne suppe mætter utrolig godt, og den er fyldt med protein fra de røde linser. 

Jeg havde et brød som var nogle dage gammelt, det blev til mine lækre Hjemmelavede brødcroutoner.

En god skefuld cremefraiche i suppen inden servering kan anbefales 🙂 Eller gem lidt af det tykke, øverst i kokosmælken og kom en skefuld i ved servering. 

En anden lækker suppe, der er stopfyldt med grøntsager er min gulerodssuppe, se opskriften her: Spicy og cremet gulerodssuppe

Cremet linsesuppe med tomat og kokosmælk

8 marts, 2020
: 4
: 5 min
: 25 min
: 30 min

Af:

Ingredienser
 • 4 store løg, skåret i tern
 • 3 fed hvidløg, skåret i tern
 • 6 cm frisk ingefær hakket helt fint
 • 3 dl røde linser
 • 1,2 L. vand
 • 1 terning grøntsags bouillon
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 tsk. tørrede chili flager
 • 2 spsk. kokosolie
 • Saft fra en citron eller lime
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 • Step 1 Svits løg, hvidløg, chili flager og ingefær i kokosolien i en gryde
 • Step 2 Skyl linserne grundigt i vand og hæld dem i gryden. Lad dem svitse med et par minutter
 • Step 3 Hæld vand og bouillon terning på og lad linserne koge helt ud i ca. 15 min.
 • Step 4 Tilsæt hakkede tomater, salt og peber og lad det simre i 10 min.
 • Step 5 Blend suppen med en stavblender
 • Step 6 Tilsæt kokosmælk og citron- eller limesaft og smag til med salt.
 • Step 7 Spis med hjemmelavede croutoner og grønt drys efter eget ønske.


Relaterede Indlæg

Klassisk hummus

Klassisk hummus

Hummus kan varieres på rigtig mange måder, den helt klassiske hummus er dog ofte den jeg ender ud i. Jeg bruger altid lidt vand i min hummus. Det gør jeg for at den får en mere cremet konsistens – og så undgår jeg at skulle […]

Sunde bananpandekager

Sunde bananpandekager

Disse nemme og super lækre og sunde bananpandekager smager helt fantastisk.   Der er kun 4 ingredienser i og det tager ikke mere end 20 min. fra du tager ingredienserne frem til pandekagerne er helt færdige. Mine sunde bananpandekager er helt uden mel, uden sukker, […]2 thoughts on “Cremet linsesuppe med tomat og kokosmælk”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *