Mørbradgryde

Mørbradgryde

Mørbradgryde er, i min verden, den perfekte gryderet, som kan spises året rundt. Den kan laves på et hav af måder og med diverse variationer af grønt, med eller uden bacon osv. Jeg har selv lavet et utal af forskellige mørbradgryder og jeg har efterhånden fundet min egen favorit.

Denne opskrift er med champignon og ellers er der ingen grøntsager i selve sovsen, dem vælger jeg at spise ved siden af, i dag blev det dampet broccoli. Jeg laver som oftest ris, men kartoffelmos er også virkelig lækkert til mørbradgryde.

Når du laver mørbradgryde så husk at brune både bacon, løg, pølser og champignon af først. Brun så dernæst kødet på begge sider før du tilsætter resten, så får du mest muligt smag i din ret.

Om mørbradgryde er usundt?

Næ det behøver den ikke være. Jeg bruger 8 % madlavningsfløde og spiser en masse grøntsager som tilbehør. Men selvfølgelig, hvis du spiser flere portioner (og for meget), så er intet jo sundt 😉

Mørbradgryde

5 marts, 2020
: 4
: 25 min
: 40 min
: 65 min
: Medium

Af:

Ingredienser
  • 1 mørbrad, afpudset og skåret i skiver
  • 2 store løg
  • 100 g bacon i tern
  • 100 g cocktailpølser skåret i halve
  • 200 g brune champignon, vasket og skåret i kvarte
  • 1 dåse hakkede tomater
  • En kvart madlavningsfløde 8 %
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Røget paprika
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kom bacon tern på en sautépande (eller gryde) og steg
  • Step 2 Tilsæt løg når baconen er ved at være stegt
  • Step 3 Tilsæt champignon og halve cocktailpølser og steg i et par minutter
  • Step 4 Tag det hele af panden
  • Step 5 Kom skiverne af mørbrad på og steg med paprika og røget paprika salt og peber
  • Step 6 Steg indtil kødet tager lidt farve
  • Step 7 Tilsæt baconblandingen, hakkede tomater og fløden
  • Step 8 Smag til med salt og peber og lad retten simre i 20 minutter (gerne længere, hvis du har tid)
  • Step 9 Server med ris (kog efter anvisning på pakken)
  • Step 10 Samt dampede broccolibuketter

Relaterede Indlæg

Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe er uden tvivl, den ret jeg har lavet flest gange. Det er min søns livret – og jeg tror vi får den rundt regnet én gang hver 14. dag.  Det smager jo også bare godt. Tror aldrig vi bliver trætte af at spise […]

Stenbidderrogn

Stenbidderrogn

Det er nu det er sæson for stenbidderrogn 🙂 De små fine rogn er spækket med sunde fedtstoffer og proteiner. Derudover er der et højt indhold af selen som, udover at være et mineral også er en vigtigt antioxidant (som blandt andet er vigtig for […]



1 thought on “Mørbradgryde”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *