Boller i karry

Boller i karry

Boller i karry er vist nok på top 5 over retter som de fleste børnefamilier har på menuen derhjemme. En nem ret som de fleste kan lidt, både børn og voksne.  

Denne udgave er fedtfattig, skøn og velsmagende og fyldt med grøntsager. Kødbollerne er lavet af hakket kyllingekød, men det kan sagtens skiftes ud med hakket kalv og flæsk hvis man ønsker det. 

Karrysovsen er lavet på en base af gulerødder. Jeg bruger altid bagekartoffel – den jævner sovsen og gør den ekstra cremet. Man kan også undlade kartoflen og bruge maizenajævner i stedet for. Der er ikke fløde i denne karrysovs, den er udelukkende lavet på grøntsager.  

Denne opskrift står til 4 personer, hos os er der mad til tre-fire dage 🙂 

Boller i karry egner sig rigtig godt til at fryse ned. Herhjemme kommer jeg altid halvdelen i bøtter og fryser det ned, så har vi nem aftensmad der bare skal tø op og varmes en dag hvor jeg ikke har tid til den store madlavning.

Har man travlt og ikke så god tid i hverdagen, kan farsen med fordel laves dagen i forvejen, så er det blot kødboller og sovsen der skal laves.

Tip: lav farsen først – og mens kødbollerne koger, så gå i gang med grøntsags karrysovsen. Husk at gemme lidt af kogevandet til at koge grøntsagerne i.

Jeg bruger en mellem størrelse ske til at forme kyllingekødbollerne med, jeg fik 16 stk. kødboller ud af denne opskrift.

Det er lidt forskelligt hvad jeg serverer til. Vi plejer dog altid at få peanuts og æble som topping og en sprød salat ved siden af.tern

Andre familie- og børnevenlige retter som er meget populære finder du her:

Stegt kyllingebryst i cremet pikant sauce

Mørbradgryde

Pasta bolognese

Boller i karry

26 april, 2020
: 4
: 10 min
: 40 min
: 50 min

Af:

Ingredienser
  • Fars:
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 2 løg (groft revet)
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl mælk
  • Salt og peber
  • 1 terning hønsebouillon
  • 1 L. vand
  • Grøntsags karrysovs:
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. gurgemeje
  • En knivspids cayennepeber
  • 1 tsk. smør
  • 1 spsk. olie
  • 2 gulerødder (200 g)
  • 1 løg
  • ½ porre
  • 1 bagekartoffel
  • 1 æble uden skræl
  • 1 L. kogevand fra kyllingebollerne
  • Salt og peber
  • Pynt med koriander, peanuts og æbletern
Fremgangsmåde
  • Step 1 Fars:
  • Step 2 Rør hakket kyllingekød sammen med æg, løg
  • Step 3 Tilsæt havregryn og mælk samt salt og peber
  • Step 4 Lad farsen trække lidt
  • Step 5 Kog vand og hønsebouillon i en gryde
  • Step 6 Form farsen til kødboller og kom dem ned i det kogende vand (gem vandet)
  • Step 7 Når de flyder op til kanten er de færdige, ca. 15 minutter
  • Step 8 Sluk gryden og lad bollerne stå i vandet indtil sovsen er færdig.
  • Step 9 Grøntsags karrysovs:
  • Step 10 Pil løg, skræl gulerødder, kartoffel og æble,
  • Step 11 Skær det hele i mindre stykker
  • Step 12 Vask porren og skær den i skiver
  • Step 13 Varm en pande med krydderier, smør og olie
  • Step 14 Tilsæt grøntsagerne og svits dem i ca. 5-10 minutter
  • Step 15 Tilsæt 1 L. hønsebouillon fra kyllingekødbollerne
  • Step 16 Lad det små-simre i ca. 30 minutter
  • Step 17 Brug en stavblender og blend sovsen
  • Step 18 Smag til med salt og peber
  • Step 19 Hæld bollerne i sovsen og server med ris som koges efter anvisning på pakken



1 thoughts on “Boller i karry”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *