Boller i karry er vist nok på top 5 over retter som de fleste børnefamilier har på menuen derhjemme. En nem ret som de fleste kan lidt, både børn og voksne.
Denne udgave er fedtfattig, skøn og velsmagende og fyldt med grøntsager. Kødbollerne er lavet af hakket kyllingekød, men det kan sagtens skiftes ud med hakket kalv og flæsk hvis man ønsker det.
Karrysovsen er lavet på en base af gulerødder. Jeg bruger altid bagekartoffel – den jævner sovsen og gør den ekstra cremet. Man kan også undlade kartoflen og bruge maizenajævner i stedet for. Der er ikke fløde i denne karrysovs, den er udelukkende lavet på grøntsager.
Denne opskrift står til 4 personer, hos os er der mad til tre-fire dage 🙂
Boller i karry egner sig rigtig godt til at fryse ned. Herhjemme kommer jeg altid halvdelen i bøtter og fryser det ned, så har vi nem aftensmad der bare skal tø op og varmes en dag hvor jeg ikke har tid til den store madlavning.
Har man travlt og ikke så god tid i hverdagen, kan farsen med fordel laves dagen i forvejen, så er det blot kødboller og sovsen der skal laves.
Tip: lav farsen først – og mens kødbollerne koger, så gå i gang med grøntsags karrysovsen. Husk at gemme lidt af kogevandet til at koge grøntsagerne i.
Jeg bruger en mellem størrelse ske til at forme kyllingekødbollerne med, jeg fik 16 stk. kødboller ud af denne opskrift.
Det er lidt forskelligt hvad jeg serverer til. Vi plejer dog altid at få peanuts og æble som topping og en sprød salat ved siden af.tern
Andre familie- og børnevenlige retter som er meget populære finder du her:
Stegt kyllingebryst i cremet pikant sauce
Boller i karry
Ingredienser
Fremgangsmåde
1 thoughts on “Boller i karry”