Stenbiderrogn på ristet rugbrød

Stenbiderrogn på ristet rugbrød

Jeg elsker stenbiderrogn på ristet rugbrød! Og det er nu det er sæson for stenbiderrogn 🙂

De små fine rogn er spækket med sunde fedtstoffer og proteiner. Derudover er der et højt indhold af selen som, udover at være et mineral også er en vigtigt antioxidant (som blandt andet er vigtig for vores immunsystem).

Jeg er vild med, at spise stenbiderrogn på ristet rugbrød ( eller på disse små sprøde ovn-ristede rugbrøds-hapsere). Jeg synes det giver lidt mere struktur, end de sædvanlige bløde blinis. Spis dem som forret, en lille frokost eller på tapasbordet. 

Skær rugbrød i trekanter. 1 skive rugbrød  giver 4 hapsere. Tilsæt krydderier/krydderurter efter hvad du kan ide og vend rugbrødene i olie. Bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 15-20 minutter.

jeg bruger ofte lidt hvidløgspulver, salt og timian som smag på mine rugbrøds-hapsere.

Denne måde at lave sine egne rugbrøds “chips” på er også en rigtig god måde til, at få brugt gammel rugbrød eller endeskiverne på, som mange sikkert smider i skraldespanden… Så stop madspild, og lav chips, Rugbrødscroutoner eller Hjemmelavede brødcroutoner (som topping til suppe eller salat).

Rugbrøds-hapserne kan sagtens laves et par timer før de skal spises.

Tip: Husk at du kan købe stenbiderrogn nu og så fryse det ned, så har du frisk stenbiderrogn uden for sæsonen 🙂

Stenbiderrogn på rugbrøds-hapsere

22 februar, 2020
: 4
: 10 min
: 25 min
: 35 min
: Easy

Af:

Ingredienser
 • 100 g stenbiderrogn
 • 1 dl cremefraiche 18%
 • 1 finthakket rødløg
 • Persille som pynt
 • 4-5 skiver rugbrød
 • 3 spsk. olie
 • Hvidløgspulver
 • Salt
 • Paprika
Fremgangsmåde
 • Step 1 Anret stenbiderrogn, cremefraiche og rødløg i små skåle
 • Step 2 Skær rugbrødsskiverne i mindre trekanter
 • Step 3 Vend dem i olie
 • Step 4 Kom krydderierne ved og bland det rundt
 • Step 5 Kom dem på en bageplade og bag dem i en varm ovn i
 • Step 6 Ca. 20 minutter ved 200 grader.
 • Step 7 Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile på en rist


Relaterede Indlæg

Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe er uden tvivl, den ret jeg har lavet flest gange. Det er min søns livret – og jeg tror vi får den rundt regnet én gang hver 14. dag.  Det smager jo også bare godt. Tror aldrig vi bliver trætte af at spise […]

Mørbradgryde

Mørbradgryde

Mørbradgryde er, i min verden, den perfekte gryderet, som kan spises året rundt. Den kan laves på et hav af måder og med diverse variationer af grønt, med eller uden bacon osv. Jeg har selv lavet et utal af forskellige mørbradgryder og jeg har efterhånden […]2 thoughts on “Stenbiderrogn på ristet rugbrød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *