Jeg elsker stenbiderrogn på ristet rugbrød! Og det er nu det er sæson for stenbiderrogn 🙂
De små fine rogn er spækket med sunde fedtstoffer og proteiner. Derudover er der et højt indhold af selen som, udover at være et mineral også er en vigtigt antioxidant (som blandt andet er vigtig for vores immunsystem).
Jeg er vild med, at spise stenbiderrogn på ristet rugbrød ( eller på disse små sprøde ovn-ristede rugbrøds-hapsere). Jeg synes det giver lidt mere struktur, end de sædvanlige bløde blinis. Spis dem som forret, en lille frokost eller på tapasbordet.
Skær rugbrød i trekanter. 1 skive rugbrød giver 4 hapsere. Tilsæt krydderier/krydderurter efter hvad du kan ide og vend rugbrødene i olie. Bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 15-20 minutter.
jeg bruger ofte lidt hvidløgspulver, salt og timian som smag på mine rugbrøds-hapsere.
Denne måde at lave sine egne rugbrøds “chips” på er også en rigtig god måde til, at få brugt gammel rugbrød eller endeskiverne på, som mange sikkert smider i skraldespanden… Så stop madspild, og lav chips, Rugbrødscroutoner eller Hjemmelavede brødcroutoner (som topping til suppe eller salat).
Rugbrøds-hapserne kan sagtens laves et par timer før de skal spises.
Tip: Husk at du kan købe stenbiderrogn nu og så fryse det ned, så har du frisk stenbiderrogn uden for sæsonen 🙂
Stenbiderrogn på rugbrøds-hapsere
Ingredienser
Fremgangsmåde
2 thoughts on “Stenbiderrogn på ristet rugbrød”