Cremet pikant kyllingekødsovs

Cremet pikant kyllingekødsovs

Denne opskrift på cremet pikant kyllingekødsovs er virkelig skøn og så er den lavet på hakket kyllingekød. Der er masser af smag i, det er nemt at lave og så smager det helt fantastisk! Personligt synes jeg det er rart med et alternativ til den klassiske kødsovs lavet på hakket oksekød (se min opskrift her Pasta bolognese). Det er altid dejligt med lidt variation i de klassiske hverdagsretter. Herhjemme er denne ret i hvert tilfælde blevet en af vores favoritter.

Jeg serverer som regel pasta til, enten som spaghetti eller penne. Derudover får vi altid frisk revet parmesan ovenpå.

Hakket kyllingekød smager ikke af så meget i sig selv. Derfor bruger jeg både tomatpuré, rødvin og bouillon for at give sovsen en dybere og mere intens smag. Når jeg laver kødsovs lader jeg altid sovsen simre så længe det er muligt. Optimalt set gerne 3-4 timer. Det gør en ret stor forskel på smagen, så hvis man har tid, er det godt givet ud.

Til min cremet pikant kyllingekødsovs laver jeg ofte en lækker og sprød salat til, se for eksempel denne her: Spidskålssalat med æble og saltede mandler . Vil du spare lidt på pastaen, kan jeg anbefale at spise kødsovsen på en bund af sprød og frisk spidskål – jeg bytter simpelthen bare pastaen ud med spidskål.

Jeg er glad for at bruge pikant flødeost i min madlavning. Jeg synes det bidrager til en lækker cremet konsistens og smag. Mine andre opskrifter med pikant flødeost finder du her:

Stegt kyllingebryst i cremet pikant sauce

Pasta med tuncreme

Cremet pikant kyllingekødsovs

27 april, 2023
: 4
: 10 min
: 2 hr
: 2 hr 10 min

Af:

Ingredienser
 • 350 g hakket kyllingekød
 • 2 store løg
 • 2 fed hvidløg
 • 200 g gulerod
 • 680 g tomat passata
 • 2 tsk. tomatpuré
 • 1 dl rødvin
 • 3 spsk. pikant flødeost
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. italiensk krydderi
 • 1 spsk. æblecidereddike
 • 1 hønsebouillonterning (eller kyllinge fond du chef)
 • Salt og peber
 • Tilbehør: Pasta samt frisk revet parmesan.
Fremgangsmåde
 • Step 1 Pil løg og hvidløg og hak det fint (brug evt. en minihakker)
 • Step 2 Varm en gryde eller sautepande godt op
 • Step 3 Hæld olie på og steg løg og hvidløg heri
 • Step 4 Når løg er klare tilsættes hakket kyllingekød
 • Step 5 Brun kødet godt af
 • Step 6 Tilsæt salt, peber og italiensk krydderi
 • Step 7 Skræl gulerødder og skær dem i mindre tern
 • Step 8 Kom dem i gryden og lad dem stege med et par minutter
 • Step 9 Tilsæt tomat passata og tomat puré og lad det simre
 • Step 10 Tilsæt rødvin og smag til med salt, peber og æblecidereddike
 • Step 11 Lad retten simre mindst en halv time med meget gerne længere tid
 • Step 12 Tilsæt pikant flødeost og lad retten simre yderligere en halv time
 • Step 13 Smag igen til med salt, peber og evt. mere æblecidereddike
 • Step 14 Server kyllingekødsovsen sammen med spaghetti og revet parmesan på toppen.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *