Denne opskrift på stegte ris med grøntsager og æg er sådan en lækker og meget nem ret at lave. Det tager 20 minutter – og så har du altså en skøn, mild og mættende ret, fyldt med grøntsager.
Opskriften her, er en virkelig god måde til at få brugt sine rester på og minimere sit madspild.
Det kan være svært, at ramme hvor meget ris der skal koges. Derfor synes jeg ofte, at jeg ender med at have en rest kogte ris tilovers. Vidste du for resten at du sagtens kan fryse kogte ris? Ellers kan du bruge de kogte ris til at lave stegte ris. Stegte ris bliver nemlig bedst når du bruger kolde ris, der har stået på køl.
Du kan bruge lige det du har, både af grøntsager, men også af kød. Min opskrift på stegte ris med grøntsager og æg er vegetarisk og kan spises som den er. Den kan også serveres som tilbehør, til for eksempel kyllingelår (det fungerer rigtig godt). Eller du kan tilsætte kød eller kylling i selve retten.
Reklame for Eva Solo
Jeg har været så heldig, at få lov til at afprøve nogle køkkenredskaber fra Eva Solo’s Green Tools serie. Blandt andet mandolinjernet, grøntsagsskrælleren og det lækre bambus skærebræt. Et mandolinjern er et must i køkkenet, synes jeg. Grøntsagerne bliver lækre delikate og når de skæres så tyndt, så skal de kun steges meget kort. Hvis du vil se mere af Green Tools produkterne, så følg dette link.
For inspiration til retter med ris, så se endelig med her:
Kylling i grøn karry kokossauce
Karrykål med hakket kylling og kokosmælk
Stegte ris med grøntsager og æg
Ingredienser
Fremgangsmåde