Stegte ris med grøntsager og æg

Stegte ris med grøntsager og æg

Denne opskrift på stegte ris med grøntsager og æg er sådan en lækker og meget nem ret at lave. Det tager 20 minutter – og så har du altså en skøn, mild og mættende ret, fyldt med grøntsager.

Opskriften her, er en virkelig god måde til at få brugt sine rester på og minimere sit madspild.

Det kan være svært, at ramme hvor meget ris der skal koges. Derfor synes jeg ofte, at jeg ender med at have en rest kogte ris tilovers. Vidste du for resten at du sagtens kan fryse kogte ris? Ellers kan du bruge de kogte ris til at lave stegte ris. Stegte ris bliver nemlig bedst når du bruger kolde ris, der har stået på køl.

Du kan bruge lige det du har, både af grøntsager, men også af kød. Min opskrift på stegte ris med grøntsager og æg er vegetarisk og kan spises som den er. Den kan også serveres som tilbehør, til for eksempel kyllingelår (det fungerer rigtig godt). Eller du kan tilsætte kød eller kylling i selve retten.

Reklame for Eva Solo

Jeg har været så heldig, at få lov til at afprøve nogle køkkenredskaber fra Eva Solo’s Green Tools serie. Blandt andet mandolinjernet, grøntsagsskrælleren og det lækre bambus skærebræt. Et mandolinjern er et must i køkkenet, synes jeg. Grøntsagerne bliver lækre delikate og når de skæres så tyndt, så skal de kun steges meget kort. Hvis du vil se mere af Green Tools produkterne, så følg dette link.

https://www.evasolo.com/da/koekken/koekkenudstyr?gclid=Cj0KCQiAx6ugBhCcARIsAGNmMbhyebkDr-rnpJI4ZE746-SoJEPWLl2auC8XZCUgiT7Dh8Yd6ukKwwsaAru6EALw_wcB

For inspiration til retter med ris, så se endelig med her:

Wok med kylling i kokossauce

Kylling i grøn karry kokossauce

Torsk i grøn karry-kokossauce

Karrykål med hakket kylling og kokosmælk

Boller i karry

Stegte ris med grøntsager og æg

12 marts, 2023
: 2
: 10 min
: 10 min
: 20 min

Af:

Ingredienser
  • 200 g kogte kolde ris (gerne fra dagen før)
  • 100 g gulerod
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 100 g spidskål
  • ½ rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. neutral olie
  • 2 æg
  • 3 spsk. østerssauce
  • 2 spsk. soyasauce
  • Saften fra 1 lime
Fremgangsmåde
  • Step 1 Pil og Hak løg, hvidløg, chili og ingefær meget fint
  • Step 2 Skræl gulerod og snit gulerod og porre fint på et mandolinjern
  • Step 3 Snit spidskål (enten med kniv eller mandolinjern)
  • Step 4 Bland en dressing af østerssauce, soya og limesaft i en skål
  • Step 5 Varm en pande op tilsæt olie
  • Step 6 Tilsæt løg, hvidløg, chili, ingefær, porre, gulerod og spidskål
  • Step 7 Svits det i 3-4 minutter
  • Step 8 Tilsæt kogte ris og dressingen
  • Step 9 Lad det hele stege nogle minutter og varm risene igennem
  • Step 10 Pisk æggene sammen i en skål
  • Step 11 Skub risblandingen til side i panden og hæld æggemassen på
  • Step 12 Rør rundt og vent til æggemassen bliver fast
  • Step 13 Vend til sidst æggemassen i ris- og grøntsagsblandingen
  • Step 14 Server de stegte ris med fintsnittet porre på toppen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *