Bowl med ovnbagt laks og spicy soyadressing

Bowl med ovnbagt laks og spicy soyadressing

Opskrift på den lækreste bowl med ovnbagt laks og spicy soyadressing.

Denne bowl har været på madplanen herhjemme mange gange de sidste par måneder og nu fik jeg endelig taget mig sammen til at skrive ned, hvad der er i. Faktisk har jeg lavet to forskellige varianter, da jeg har lavet en børnevenlig og en mere spicy variant.

Børne- og voksenvenlige bowls

Den børnevenlige er mere simpel, med grønt (som min egen søn gider spise), samt en mild cremefraichedressing, få opskriften her Den lækreste cremefraiche dressing. Den spicy bowl er med den skønneste dressing, lavet på soya, ingefær, chili og hvidløg. Og så har jeg brugt forskelligt grønt og suppleret risene med quinoa.

Skålene bliver fuldstændig støvsuget når vi får denne bowl med ovnbagt laks og spicy soyadressing til aftensmad, og fordi jeg portionsanretter, er der kun det i som den enkelte kan lide. I min optik, er fordelen ved bowls, at familien har oplevelsen af at spise det samme, men faktisk er der stor forskel på hvad der er i. Det er dejlig nemt, især hvis man har børn og der er forskel på hvad man kan lide.

Jeg bruger lakseportioner, købt i supermarkedet og 2 stykker er mere end rigeligt til os to herhjemme, da der jo er så meget andet i også.

Syltede rødløg er et must for mig på sådan en bowl som denne. De kan enten købes ellers har jeg verdens nemmeste opskrift her: Syltede rødløg

Personligt er jeg meget glad for at bruge quinoa. Her bruger jeg en mindre portion ris, fordi jeg supplerer med kogt quinoa. Men du kan sagtens udelade quinoa og ”nøjes” med kogte ris. Qunioa bidrager til mere protein, kostfibre samt mineraler og omega-3 fedtsyrer. Og du kan læse meget mere om det på mine andre opskrifter her:

Quinoasalat

Bowl med quinoa, sød kartoffel og ristede kikærter

Måltidssalat med quinoa, laks, kål og kartofler

Bowl med ovnbagt laks og spicy soyadressing

13 januar, 2024
: 2
: 5 min
: 20 min
: 25 min

Af:

Ingredienser
 • 1,5 dl ris (ukogt)
 • ½ dl quinoa (ukogt)
 • 225 g lakseportioner
 • Olivenolie, citronskiver, salt
 • 1 avocado
 • 150 g gulerod
 • 75 g spidskål
 • 75 g agurk
 • 2 håndfulde edamamebønner
 • 2 spsk. syltede rødløg (købt eller hjemmelavede)
 • Dressing:
 • Saften fra ½ citron
 • ½ dl soyasauce
 • 1-2 spsk. Sucker
 • ½ frisk chili
 • 3-4 cm frisk ingefær
 • 1 fed hvidløg
 • Tilbehør:
 • Chilimayo
 • Cremefraichedressing (følg link til opskrift)
Fremgangsmåde
 • Step 1 Skyl både ris og quinoa og kog det hver for sig efter anvisning på pakken
 • Step 2 Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 • Step 3 Læg lakseportioner i et fad,
 • Step 4 Kom 2 skiver citron på,
 • Step 5 Hæld 1 spsk. olivenolie hen over og krydr med salt
 • Step 6 Kom dem i ovnen i 12-15 minutter
 • Step 7 Skræl og riv gulerod groft
 • Step 8 Kom de frosne edamamebønner i en skål og overhæl dem med kogende vand
 • Step 9 Snit spidskål
 • Step 10 Skær agurk i skiver og avocado i tern
 • Step 11 Dressing:
 • Step 12 Riv hvidløg og ingefær på et rivejern
 • Step 13 Hak chili helt fint og bland det i en skål med soya
 • Step 14 Pres citronsaft i og smag til med sukker
 • Step 15 Saml hver bowl med ris i bunden og ellers elementerne hver for sig
 • Step 16 Hæld soyadressingen på til sidst sammen med chili mayo*
 • Step 17 *Til børn kan bruges en cremefraichedressing.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *