Bowl med quinoa, sød kartoffel og ristede kikærter

Bowl med quinoa, sød kartoffel og ristede kikærter

Denne lækre bowl med quinoa, sød kartoffel og ristede kikærter blev til af de rester jeg havde i mit køkken. Resterne blev til denne skønne kombination af sprød salat, sprøde friske granatæblekerner, smagfulde små tern af sød kartoffel og de lækreste sprøde kikærter.

Jeg lavede en simpel vinaigrette til. Opskriften på den finder du her: Mættende salat med laks, æble og quinoa

Hvorfor bowls?

Hvorfor ikke 🙂 Jeg synes det ser fantastisk indbydende ud når hver komponent er for sig og det giver en smukt farvespil til din salat. Hvis du vil, kan du blot blande det hele sammen når du spiser det.

Ristede kikærter kan laves på mange måder og du kan tilsætte lige præcis de krydderier du ønsker. Er du til mere spicy, så tilsæt chiliflager. Se også denne opskrift, hvor jeg rister kikærterne i ovnen Krydrede kikærter

Det kan være svært at lave en opskrift på en bowl, for i virkeligheden er der intet rigtigt eller forkert. Du kan blot bruge lige det du har derhjemme i køle- eller køkkenskabe.  Det er altså den perfekte reste-ret eller stop madspilds-ret.

Som hovedregel går jeg efter forskellige farver (de fleste af os bliver glad af farverig og smuk mad).

Har du nogle favoritter i dine bowls?

Ud over denne bowl med quinoa, sød kartoffel og ristede kikærter, kan jeg også anbefale disse skønne opskrifter:

Bowl med laks og grønt

Frokost bowl med tunsalat

Bowl med quinoa, sød kartoffel og ristede kikærter

17 november, 2021
: 2
: 5 min
: 25 min
: 30 min

Af:

Ingredienser
  • 2 dl kogt quinoa (eller 1 dl tør)
  • 300 g sød kartoffel
  • 2 spsk olivenolie
  • Frisk eller tørret timian
  • Salt
  • 100 g ristede kikærter:
  • 100 g kikærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Paprika
  • Spidskommen
  • hvidløgspulver
  • 100 g fetaost
  • 4 håndfulde grøn salat
  • ½ granatæble
  • Tilbehør: Dressing eller vinaigrette efter eget ønske
Fremgangsmåde
  • Step 1 Brug en rest kogt quinoa eller kog 1 dl i 2 dl vand med et nip salt i
  • Step 2 Kog det op og las det simre i 7-10 minutter
  • Step 3 Sluk og lad det stå og trække under låg i ca. 10 minutter
  • Step 4 Skræl den søde kartoffel og skær den i mindre tern
  • Step 5 Kom dem på en bageplade og kom olivenolie på
  • Step 6 Drys med frisk eller tørret timian og salt
  • Step 7 Bag de søde kartoffeltern i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 25 minutter
  • Step 8 Brug kikærter fra dåse. Hæld væden fra og skyl dem i vand
  • Step 9 Tør dem i et rent viskestykke og varm en pande godt op
  • Step 10 Kom olie på panden og rist paprika, spidskommen og hvidløgspulver af
  • Step 11 Kom kikærterne på og steg dem i ca. 10 minutter
  • Step 12 Smag dem til med salt
  • Step 13 Halver granatæblet og tryk kernerne ud
  • Step 14 Skyl og skær salaten i grove stykker
  • Step 15 Anret det hele til dine bowls i skåle og server med en god dressing til.


Relaterede Indlæg

Quinoasalat

Quinoasalat

Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner.  Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig […]

Quinoadeller med feta

Quinoadeller med feta

Disse quinoadeller med feta er resultatet af en rest quinoa jeg havde tilovers. Jeg har simpelthen så mange ideer til vegetariske frikadeller i øjeblikket, se for eksempel min opskrift på Broccolideller med quinoa, de er også rigtig skønne og et godt alternativ når menuen skal være […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *