Mættende salat med laks, æble og quinoa

Mættende salat med laks, æble og quinoa

Opskriften på denne mættende salat med laks, æble og quinoa er en af mine favoritter i øjeblikket. Den er virkelig nem og så går den både som aftensmad eller til frokost. Der er ingen grænser for hvad der kan bruges i en måltidssalat,

Jeg er vild med både fisk og quinoa og bruger ofte begge ting i mine salater. Vil du have mere inspiration til lette men utrolig mættende salater eller bowls, så tag endelig et kig her:

Frokost bowl med tunsalat

Bowl med laks og grønt

Lun quinoasalat med peberfrugt og squash

Quinoasalat med søde kartofler og peanuts

Det er nemt at tilberede laksefileter i ovnen. Det gør jeg altid og det bliver godt hver gang. Jeg tilbereder laks på denne måde, både når jeg bruger det i en salat som denne mættende salat med laks, æble og quinoa, men også hvis vi spiser laksefileter med noget tilbehør til. Laksen bliver mør som smør og falder fra hinanden. Se gerne til den efter ca. 10 minutter og vurder hvor mange minutter den skal have endnu – der er ikke noget værre end tør og kedelig laks!

Quinoa er et lille frø med fantastiske egenskaber, særligt et højt proteinindhold. Det gør blandt andet denne salat ekstra mættende. Vil du læse mere om quinoa, så læs med her: . . . .

Min vinaigrette er den samme som jeg bruger til næsten alt. Jeg har lavet den i årevis, den er frisk, syrlig og sød på samme tid. Perfekt til en sprød salat.

Mættende salat med laks, æble og quinoa

4 november, 2021
: 2
: 10 min
: 15 min
: 25 min

Af:

Ingredienser
  • 2 laksefileter á ca. 125 g
  • ½ citron (økologisk)
  • 2 spsk. olivenolie
  • Lidt salt
  • 1 dl rå quinoa
  • 150 g spidskål
  • 70 g feldsalat
  • 1 rødt æble
  • 2 dl ærter (friske eller fra frost)
  • Vinaigrette:
  • 2 spsk. olivenolie
  • 5 spsk. hvid balsamico
  • 2 tsk. honning eller sukker
  • 1 spsk. ravigotte sennep
  • Frisk kværnet sort peber
Fremgangsmåde
  • Step 1 Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Step 2 Kom laksefileterne i et ovnfast fad
  • Step 3 Hæld olivenolie og salt på og skiver af citron
  • Step 4 Tilbered dem i ovnen i ca. 12-15 minutter
  • Step 5 Stik evt. lidt i dem. Når kødet falder fra hinanden, er laksen færdig
  • Step 6 Kog quinoaen op i 2 dl vand med lidt salt, skru ned og
  • Step 7 Lad dem stå ved lavt blus i ca. 15 minutter.
  • Step 8 Kom låg på gryden og lad dem trække i 10 minutter
  • Step 9 Skyl salaten, snit spidskålen fint
  • Step 10 Skær æblet i tern, bælg ærterne
  • Step 11 (eller overhæld frosne ærter med kogende vand)
  • Step 12 Kom kogt quinoa i en skål med feldsalat, spidskål og ærter og bland det godt
  • Step 13 Tilsæt æbletern
  • Step 14 Del laksen i mindre stykker og kom den ovenpå salaten
  • Step 15 Vinaigrette:
  • Step 16 Rør alle ingredienserne sammen i en lille skål
  • Step 17 Smag til med evt. mere honning.
  • Step 18 Brug vinaigretten som dressing til den mættende måltidssalat.


Relaterede Indlæg

Quinoasalat

Quinoasalat

Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner.  Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig […]

Måltidssalat med spidskål, quinoa og sød kartoffel

Måltidssalat med spidskål, quinoa og sød kartoffel

Jeg elsker måltidssalater og min nye opskrift på denne måltidssalat med spidskål, quinoa og sød kartoffel er virkelig skøn. Den indeholder nogle af de ingredienser jeg stort set altid har i mit køleskab og køkkenskabe. Salaten mætter fantastisk og den kan sagtens spises som et […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *