Måltidssalat med spidskål, quinoa og sød kartoffel

Måltidssalat med spidskål, quinoa og sød kartoffel

Jeg elsker måltidssalater og min nye opskrift på denne måltidssalat med spidskål, quinoa og sød kartoffel er virkelig skøn. Den indeholder nogle af de ingredienser jeg stort set altid har i mit køleskab og køkkenskabe. Salaten mætter fantastisk og den kan sagtens spises som et måltid i sig selv. Den egner sig også som tilbehør til, for eksempel, et stykke kød, kylling eller lignende.

Der er masser af proteiner i denne måltidssalat.  Quinoa er rig på proteiner, kostfibre og omega-3 fedtsyrer (jeg har skrevet en del indlæg om de ernæringsmæssige fordele ved quinoa, se et par af dem her

Quinoasalat

Vegetarisk bolognese

Quinoadeller med feta

Foruden quinoaen, så er der også godt med protein i både edamame bønner og fetaost. Netop derfor er denne salat et godt valg som en måltidssalat.

De søde kartofler bidrager til flere kostfibre og giver en dejlig fylde til salaten. Spidskål er det sprøde element. jeg elsker at bruge spidskål, det er min favorit grøntsag over dem alle og jeg bruger det hele året rundt. Se blot et par andre opskrifter her:

Jeg laver altid mine egne syltede rødløg, faktisk er det noget jeg altid har i mit køleskab. Jeg bruger det til alt. Både i salater, som tilbehør til frokosten, på en rugbrødsmad eller som tilbehør til aftensmaden, min bedste opskrift finder du her: Syltede rødløg.  

Hvis du, som jeg, også er vild med måltidssalater som ligner denne måltidssalat med spidskål, quinoa og sød kartoffel, så se endelig disse andre opskrifter:

Måltidssalat med quinoa, laks, kål og kartofler

Cæsar salat med crispy kylling og kål

jeg veksler imellem at anrette salater som denne hvor det hele er blandet sammen, eller hvor hvert element lægges i skålen hver for sig. smagen er den samme, men udtrykket er meget forskelligt synes jeg. 

Måltidssalat med spidskål, quinoa og sød kartoffel

26 august, 2023
: 2
: 10 min
: 25 min
: 35 min

Af:

Ingredienser
 • 1 dl ukogt quinoa
 • 200 g spidskål
 • 250 g sød kartoffel
 • 1 avocado
 • 1 dl edamame bønner
 • 75 g feta
 • Syltede rødløg
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. tørret timian
 • Vinaigrette:
 • 3 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. ravigotte sennep
 • 4 spsk. hvid balsamico
 • Sort peber
Fremgangsmåde
 • Step 1 Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 • Step 2 Skræl den søde kartoffel og skær den i mindre tern
 • Step 3 Kom dem på en bageplade, hæld olivenolie, salt og timian på
 • Step 4 Bland det sammen og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter
 • Step 5 Kog 1 dl quinoa i 2 dl vand med en smule salt i
 • Step 6 Kog det op og skru ned på middel varme når det koger
 • Step 7 Lad det simre i 10 miutter
 • Step 8 Sluk for blusset
 • Step 9 Læg låg på kasserollen og lad det stå i 10 minutter
 • Step 10 Imens snittes spidskål fint
 • Step 11 Kog vand i en elkeddel og hæld over edamame bønnerne
 • Step 12 Skær avocado i mindre tern
 • Step 13 Bland alle ingredienserne til vinaigretten i en lille skål
 • Step 14 Kom nu alle ingredienser til salaten i en stor skål/fad
 • Step 15 Hæld vinaigrette på og bland det sammen.


Relaterede Indlæg

Quinoasalat

Quinoasalat

Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner.  Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig […]

Quinoasalat med sød kartoffel og peberfrugt

Quinoasalat med sød kartoffel og peberfrugt

Denne opskrift på quinoasalat med sød kartoffel og peberfrugt er virkelig skøn og mættende. jeg laver min favorit vinaigrette og hælder over salaten, det giver en helt særlig syrlighed som passer perfekt. Der er masser af lækre krydderurter i salaten – og her man man […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *