Denne opskrift på en vegetarisk bolognese er til dato min bedste vegetariske udgave af en ”kødsovs”.
Jeg er vild med pastaretter, alle slags, og jeg synes det er så skønt at skifte mellem vegetariske eller med kød i. Hvis du ligesom jeg også er vild med pastaretter, så se endelig et par af mine andre opskrifter her:
Pasta i cremet bacon-cheddar sauce
Lun tortellinisalat med squash og rucola
Selvom der ikke er kød i min vegetarisk bolognese, så er der er masser af smag og umami i. Det kommer især fra champignonerne og tomatsaucen. Jeg kommer en god sjat rødvin i, det kan jeg virkelig anbefale, det gør rigtig meget for smagen – og så kan man jo altid tage et glas til maden også 🙂 Foruden smag indeholder denne ret også rigeligt med protein, som primært kommer fra quinoa og linserne. Denne vegetariske bolognese mætter altså også helt fantastisk, da der er godt med kostfibre i som gør, at kan du holde dig mæt i lang tid.
Der er masser af bid i, især fra grøntsagerne. Jeg skærer både squash, champignon og gulerødder rimelig fint i mindre tern, men de kan sagtens skæres i endnu grovere tern, hvis man ønsker det.
Reklame
Opskriften har jeg udviklet for Nordic Quinoa. Jeg er stadig vild med quinoa fra netop Nordic Quinoa, især fordi deres quinoa er saponoinfri og derfor ikke skal skylles inden kogning. Det er altså smart!
Vil du læse mere om quinoa og dets ernæringsmæssige egenskaber, så læs endelig mere her Quinoasalat
Andre opskrifter jeg har udviklet for Nordic Quinoa er disse:
Lun quinoasalat med peberfrugt og squash
Quinoatærte med porre, broccoli og bacon
Vegetarisk bolognese
Ingredienser
Fremgangsmåde
1 thoughts on “Vegetarisk bolognese”