Vegetarisk bolognese

Vegetarisk bolognese

Denne opskrift på en vegetarisk bolognese er til dato min bedste vegetariske udgave af en ”kødsovs”.

Jeg er vild med pastaretter, alle slags, og jeg synes det er så skønt at skifte mellem vegetariske eller med kød i. Hvis du ligesom jeg også er vild med pastaretter, så se endelig et par af mine andre opskrifter her:

Pasta med tuncreme

Pasta i cremet bacon-cheddar sauce

Lun tortellinisalat med squash og rucola

Cannelloni

Selvom der ikke er kød i min vegetarisk bolognese, så er der er masser af smag og umami i. Det kommer især fra champignonerne og tomatsaucen. Jeg kommer en god sjat rødvin i, det kan jeg virkelig anbefale, det gør rigtig meget for smagen – og så kan man jo altid tage et glas til maden også 🙂 Foruden smag indeholder denne ret også rigeligt med protein, som primært kommer fra quinoa og linserne. Denne vegetariske bolognese mætter altså også helt fantastisk, da der er godt med kostfibre i som gør, at kan du holde dig mæt i lang tid.

Der er masser af bid i, især fra grøntsagerne. Jeg skærer både squash, champignon og gulerødder rimelig fint i mindre tern, men de kan sagtens skæres i endnu grovere tern, hvis man ønsker det. 

Reklame

Opskriften har jeg udviklet for Nordic Quinoa. Jeg er stadig vild med quinoa fra netop Nordic Quinoa, især fordi deres quinoa er saponoinfri og derfor ikke skal skylles inden kogning. Det er altså smart!

Vil du læse mere om quinoa og dets ernæringsmæssige egenskaber, så læs endelig mere her Quinoasalat

Andre opskrifter jeg har udviklet for Nordic Quinoa er disse:

Lun quinoasalat med peberfrugt og squash

Quinoatærte med porre, broccoli og bacon

Quinoadeller med rødbede

Vegetarisk bolognese

6 marts, 2022
: 4
: 10 min
: 25 min
: 35 min

Af:

Ingredienser
  • 2 løg (200 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 2-4 gulerødder (200 g)
  • 1/2 squash (200 g)
  • 400 g brune champignon
  • 2 dl kogt quinoa fra Nordic Quinoa (1 dl tør, koges evt. dagen før)
  • 2 dl kogte grønne linser (købes kogt)
  • 2 glas færdig tomatsauce á 400 g
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 1,5 dl rødvin
  • 1 bundt frisk basilikum (50 g)
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. tørret oregano
  • Salt og peber
  • 200-300 g tør pasta/spaghetti
  • Parmesanost (til at komme ovenpå)
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kog 1 dl quinoa i 2 dl vand med lidt salt i
  • Step 2 Når det koger op, skru ned og lad det simre i ca. 10 minutter
  • Step 3 Kom låg på gryden og lad dem trække under låg i ca. 10 minutter
  • Step 4 Pil løg og hvidløg og hak dem meget fint
  • Step 5 Skræl gulerødder og skær dem i mindre tern
  • Step 6 Skyl squashen, halver den og skær den op på langs,
  • Step 7 Skær den i mindre tern
  • Step 8 Skyl champignonerne, fjern stokken og skær dem i mindre tern
  • Step 9 Varm en gryde og hæld olien i
  • Step 10 Tilsæt alle grøntsagerne og steg dem i ca. 5-10 minutter
  • Step 11 Tilsæt salt, peber og oregano
  • Step 12 Hak den friske basilikum og kom den i
  • Step 13 Tilsæt kogt quinoa og kogte grønne linser
  • Step 14 Tilsæt tomatsauce og tomatpuré samt lidt mere salt og peber
  • Step 15 Kom rødvinen i og lad retten simre i 20 minutter
  • Step 16 Imens koges pasta
  • Step 17 Server vegetarisk bolognese med pasta/spaghetti, frisk revet parmesan og frisk hakket basilikum.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.