Lun tortellinisalat med squash og rucola

Lun tortellinisalat med squash og rucola

Denne lækre opskrift på lun tortellinisalat med squash og rucola er en af de nemmeste og hurtigste aftensmadsretter jeg længe har lavet. Det tager maksimalt 15 minutter at lave og så smager den helt fantastisk.

Det er helt op til dig hvilken variant tortellini du vælger. Personligt kan jeg rigtig godt lide dem med ricotta/spinat, svampe eller ost eller skinke.  

Du kan bruge færdigkøbt pesto, eller du kan lave din egen. Jeg har altid et glas købe-pesto stående i skabet, hvis jeg ikke har tid til lave min egen. Man kan nu også købe nogle ret gode pestoer, synes jeg 🙂 så det gør ingenting. Hvis du har mod på at lave din egen hjemmelavede pesto, kan jeg anbefale mine opskrifter som du finder her:

Hjemmelavet persillepesto

Grønkålspesto

Nemme pastaretter

Nemme pastaretter er et hit herhjemme og jeg har ofte en pakke frisk tortellini i mit køleskab. Det er så nemt til de dage hvor maden godt må gå hurtigt og jeg ikke orker at være super kreativ med at finde på altmuligt. En lun tortellinisalat er altså virkelig fantastisk, ikke nok med at den smager godt, så ser den også virkelig indbydende ud.

Andre nemme og lækre pastaretter kan du se her:

Pasta i cremet bacon-cheddar sauce

Pasta med tuncreme

Jeg serverer altid en skål med gnavegrønt til denne ret (eller dvs. det gør jeg faktisk hver dag). På den måde får vi begge en masse grøntsager ved siden af pastaen. Som regel er det gulerødder, agurk, tomater, bladselleri (kun til mig, det kan Julius ikke lide) og peberfrugt. Det spiser vi helt utroligt meget af, nok et par kilo om ugen hvis jeg skulle gøre det op! 🙂

Jeg har ofte gulerødder, skrællet og skåret i stave (skræller dem ikke om sommeren) i en bøtte med vand stående i mit køleskab, så bliver de ekstra sprøde og saftige og lige til at spise. Jeg er helt sikker på, at vi alle ville spise meget mere grønt, hvis det altid var friskt, skåret ud og let tilgængeligt. Noget jeg i den grad kan anbefale til alle, om du er alene, har børn, til madpakken, til den lille sult eller som mig, til en del af aftensmaden.

Lun tortellinisalat med squash og rucola

8 august, 2021
: 4
: 2 min
: 10 min
: 12 min

Af:

Ingredienser
 • 500 g frisk tortellini (efter eget ønske)
 • 300 g squash (ca. 2 stk.)
 • 100 g rucolasalat
 • 4 spsk. pesto
 • 2 spsk. olivenolie
 • Salt
 • Hvidløgspulver
 • 40 g revet parmesanost
 • 60 g pinjekerner
 • 100 g sorte oliven
 • Skal fra ½ økologisk citron
Fremgangsmåde
 • Step 1 Rist pinjekernerne på en tør pande
 • Step 2 Skyl squash og skær dem i skiver
 • Step 3 Kog tortellini i let saltet vand efter anvisning på pakken
 • Step 4 Varm en pande og tilsæt olivenolie
 • Step 5 Steg squash til de er let gyldne
 • Step 6 Hæld vandet fra tortellinierne
 • Step 7 Bland dem med pesto i en stor skål
 • Step 8 Tilsæt stegt squash og bland det godt sammen
 • Step 9 Skyl rucolasalaten og vend den i tortellini/squash/pesto blandingen
 • Step 10 Anret på et stort fad
 • Step 11 Kom revet parmesanost, pinjekerner og oliven på
 • Step 12 Skyl citronen og riv forsigtigt det yderste af skallen hen over tortellinisalaten.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *