Hvidvinsdampede blåmuslinger med spaghetti

Hvidvinsdampede blåmuslinger med spaghetti

Hvidvinsdampede blåmuslinger med spaghetti er en virkelig skøn og lækker ret.

Herhjemme er det en hygge-weekend-ret som vi begge er helt vilde med. Min søn Julius på 7 år spiser også muslinger. Han smagte det første gang for et par år siden på en hyggelig restaurant i hjertet af Paris (et lækkert sted at få serveret moules frites for første gang, som 5-årig). Lige siden dengang har han selv efterspurgt, hvornår vi skal på restaurant og spise muslinger… 🙂 Så da alt var lukket ned i Corona-tiden, lavede jeg flere ”fine” og ”festlige” middage til os, for at dagene ikke alle sammen lignede hinanden. Og her var muslinger altså Julius’ ønske.

Som hovedret, serverer jeg som oftest hvidvinsdampede blåmuslinger med spaghetti og lækkert brød til. Som forret med fritter, eller flutes.

Tilberedning af blåmuslinger

Det er virkelig nemt at lave hvidvinsdampede blåmuslinger. Det som tager længst tid, det er selve klargøringen af muslingerne. Inden jeg prøvede at lave det selv, var jeg nervøs for hvordan jeg skulle håndtere at rense dem og hvordan jeg vidste om de var gode/dårlige. Jeg blev overrasket hvor nemt det egentlig er.

Først og fremmest skal du købe nogle gode muslinger. Jeg køber mine i min lokale Meny’s fiskeafdeling, det har været godt hver eneste gang. Jeg køber altid ferske blåmuslinger. Regn med ca, 0,5 kg muslinger pr. person.

Jeg har lært af min fiskehandler, at man aldrig skal stille muslingerne i vand. De skal i en skål og så på køl indtil de skal renses og bruges. Jeg kan godt finde på at rense dem et par timer før vi skal spise, så stiller jeg dem blot i en skål og tilbage i køleskabet indtil de kan hældes direkte i en gryde.

Jeg renser hver og en blåmusling, én ad gangen. Jeg tjekker om de er lidt åbne, hvis den ikke lukker sig ved, at jeg banker den forsigtigt i bordet, så skal den kasseres. Der kan godt sidde en del sand på selve muslingeskallen, derfor er det vigtigt at få renset dem godt. Der er ikke noget værre end en knasende sauce (pga. sand og snavs), hvis du spørger mig.

Jeg elsker denne opskrift på hvidvinsdampede blåmuslinger i en lækker flødesauce med løg, porre, gulerødder og en masse frisk persille. Opskrift på selve saucen kan også bruges til moules frites, hvis du vil lave dine blåmuslinger uden spaghetti til.

Er du også vild med lynhurtige spaghetti-retter, så prøv endelig min opskrift på Spaghetti med salviesmør og kantareller den er også virkelig god.

Hvidvinsdampede blåmuslinger med spaghetti

2 juli, 2021
: 2
: 30 min
: 10 min
: 40 min
: Nem

Af:

Ingredienser
 • 1 kg blåmuslinger
 • 1 skalotteløg
 • 1 porre
 • 150 g gulerod
 • 1 spsk. smør
 • 4 dl tør hvidvin
 • 2 dl piskefløde
 • Salt og peber
 • 1 bundt/lille potte krus persille hakket
 • 300 g spaghetti
 • Flutes/brød som tilbehør
Fremgangsmåde
 • Step 1 Start med at rense muslingerne:
 • Step 2 Muslingerne skal være helt lukkede, er der en som er lidt åben
 • Step 3 Prøv så forsigtigt, at banke den mod bordet, lukker den sig er den ok
 • Step 4 Forbliver den åben, skal den kasseres
 • Step 5 Skrub hver enkelt musling nænsomt med en børste/svamp
 • Step 6 Fjern evt. snavs/skæg med en urtekniv
 • Step 7 Kom de rensede blåmuslinger i en skål og stil dem i køleskabet
 • Step 8 Kog spaghettien efter anvisning på pakken
 • Step 9 Pil og hak løg
 • Step 10 Skær porre og gulerod i skiver/tern
 • Step 11 Brug en stor gryde og smelt smørret
 • Step 12 Svits løg, porre og gulerod i ca. 5 minutter
 • Step 13 Tilsæt hvidvin og skru ned til mellem varme
 • Step 14 Lad det simre i 5 minutter
 • Step 15 Tilsæt piskefløde, peber og lidt salt (hold lidt igen)
 • Step 16 Kom de rensede blåmuslinger i gryden og kom låg på
 • Step 17 Ryst gryden (med låg) hver ½ minut eller rør i gryden
 • Step 18 Blåmuslingerne skal have i alt ca. 5 minutter – indtil de har åbnet sig
 • Step 19 Tilsæt den hakkede persille
 • Step 20 Hæld vandet fra den kogte pasta og kom pastaen i gryden med muslinger
 • Step 21 Bland det godt og server med det samme
 • Step 22 Server med frisk lunt flutes og smør.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *