Hvidvinsdampede blåmuslinger med spaghetti er en virkelig skøn og lækker ret.
Herhjemme er det en hygge-weekend-ret som vi begge er helt vilde med. Min søn Julius på 7 år spiser også muslinger. Han smagte det første gang for et par år siden på en hyggelig restaurant i hjertet af Paris (et lækkert sted at få serveret moules frites for første gang, som 5-årig). Lige siden dengang har han selv efterspurgt, hvornår vi skal på restaurant og spise muslinger… 🙂 Så da alt var lukket ned i Corona-tiden, lavede jeg flere ”fine” og ”festlige” middage til os, for at dagene ikke alle sammen lignede hinanden. Og her var muslinger altså Julius’ ønske.
Som hovedret, serverer jeg som oftest hvidvinsdampede blåmuslinger med spaghetti og lækkert brød til. Som forret med fritter, eller flutes.
Tilberedning af blåmuslinger
Det er virkelig nemt at lave hvidvinsdampede blåmuslinger. Det som tager længst tid, det er selve klargøringen af muslingerne. Inden jeg prøvede at lave det selv, var jeg nervøs for hvordan jeg skulle håndtere at rense dem og hvordan jeg vidste om de var gode/dårlige. Jeg blev overrasket hvor nemt det egentlig er.
Først og fremmest skal du købe nogle gode muslinger. Jeg køber mine i min lokale Meny’s fiskeafdeling, det har været godt hver eneste gang. Jeg køber altid ferske blåmuslinger. Regn med ca, 0,5 kg muslinger pr. person.
Jeg har lært af min fiskehandler, at man aldrig skal stille muslingerne i vand. De skal i en skål og så på køl indtil de skal renses og bruges. Jeg kan godt finde på at rense dem et par timer før vi skal spise, så stiller jeg dem blot i en skål og tilbage i køleskabet indtil de kan hældes direkte i en gryde.
Jeg renser hver og en blåmusling, én ad gangen. Jeg tjekker om de er lidt åbne, hvis den ikke lukker sig ved, at jeg banker den forsigtigt i bordet, så skal den kasseres. Der kan godt sidde en del sand på selve muslingeskallen, derfor er det vigtigt at få renset dem godt. Der er ikke noget værre end en knasende sauce (pga. sand og snavs), hvis du spørger mig.
Jeg elsker denne opskrift på hvidvinsdampede blåmuslinger i en lækker flødesauce med løg, porre, gulerødder og en masse frisk persille. Opskrift på selve saucen kan også bruges til moules frites, hvis du vil lave dine blåmuslinger uden spaghetti til.
Er du også vild med lynhurtige spaghetti-retter, så prøv endelig min opskrift på Spaghetti med salviesmør og kantareller den er også virkelig god.
Hvidvinsdampede blåmuslinger med spaghetti
Ingredienser
Fremgangsmåde