Kyllingeoverlår med timian og kartofler

Kyllingeoverlår med timian og kartofler

Denne opskrift på kyllingeoverlår med timian og kartofler er simpelthen så god. Det smager mildt og skønt og så er det dejligt med en alt i et fad ret for hele familien.

Generelt elsker vi kyllingeoverlår herhjemme, og vi spiser det ret ofte. Det er så nemt at tilberede og på denne måde bliver de altid sprøde i skindet og saftige og smagfulde i kødet. Jeg køber som regel kyllingeoverlår med rygben. Det gør jeg fordi der er meget mere kød på. Retten kan dog sagtens laves med almindelige kyllingeunderlår, hvis det ønskes, (måske de mindste børn synes det er sjovt at gnave i et lille lår).

Jeg elsker mad som er nemt at lave. Det er denne opskrift på kyllingeoverlår med timian og kartofler. Det hele passer nemlig sig selv i ovnen i ca. 50 minutter og så er det færdigt. Derfor synes jeg det er en rigtig god hverdagsret, fordi det er noget som jeg ikke skal stå hen over og holde øje med hele tiden. Så er der rigeligt tid til leg, lektier eller hvad man nu laver en sen eftermiddag efter henholdsvis skole og arbejde.

Det er meget forskelligt hvad jeg serverer til, og måske nok lidt afhængig af årstiden. Forleden lavede jeg denne Nem spidskålssalat til mig og min søn fik gnavegrøntsager (gulerod, peberfrugt, agurk). Derudover får vi næsten altid Den lækreste cremefraiche dressing til. Der er en del lækker saft i fadet som har en helt fantastisk smag. Derfor synes jeg ikke, at der skal være en decideret sovs til denne ret.

Da sommeren er over os er det selvfølgelig nye danske kartofler jeg bruger J Jeg elsker smagen af nye kartofler og størrelsen på de små kartofler er perfekt til dette fad.

Kyllingeoverlår med timian og kartofler

27 juni, 2021
: 4
: 10 min
: 50 min
: 60 min

Af:

Ingredienser
 • 4 kyllingeoverlår med rygben
 • 650 g nye danske kartofler
 • 3 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 håndfuld friske timian kviste
 • Olivenolie
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 • Step 1 Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 • Step 2 Skyl kartoflerne og skær dem over i halv
 • Step 3 Kom dem i et ovnfast fad
 • Step 4 Pil løg og skær dem i både, kom dem i fadet
 • Step 5 Kom de hele hvidløgsfed og timian i
 • Step 6 Dup kyllingelårene tørre og krydr dem med salt, peber og olivenolie
 • Step 7 Læg kyllingeoverlårene ovenpå kartoflerne i det ovnfaste fad
 • Step 8 Sæt fadet i ovnen i ca. 50 minutter indtil skindet er sprødt og gyldent
 • Step 9 Server sammen med en salat og en god cremefraiche dressingSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *