Bygotto med svampe, æble og hasselnødder

Bygotto med svampe, æble og hasselnødder

Denne opskrift på bygotto med svampe, æble og hasselnødder er virkelig lækker.

Jeg er vild med denne nyere måde at lave en klassisk risotto på og perlebyg som jo er en ældgammel dansk sort er rigtig nemt og lækket at bruge til en bygotto. De knasende hasselnødder gør sig virkelig godt som topping sammen med det friske æble. Jeg har brugt forskellige svampe til denne opskrift. Der er stor forskel i smagen på champignon og svampe. Jeg har brugt brune champignon, shiitake og østershatte, det synes jeg er den skønneste kombination – med masser af smag. 

Bygotto er i øvrigt virkelig nemt at lave. Jeg lader først hvidvinen fordampe og herefter hælder jeg hele væsken på, så skal man blot røre lidt i det i løbet af den halve time det tager før de er møre og retten er færdig. Jeg bruger en hønsebouillon, fordi jeg synes det giver den bedste smag, men hvis du ønsker en helt vegetarisk udgave kan du bare skifte den ud med en grøntsagsbouillon. Det er forskelligt om jeg spiser bygotto sammen med noget eller ikke. Hvis jeg skulle lave noget til, så ville det være et stykke laks eller saftigt kyllingebryst. Men oftest, spiser jeg blot lidt grønsager til min bygotto med svampe, æble og hasselnødder eller en sprød salat som denne Spidskålssalat med hytteostdressing

Lidt om perlebyg

Perlebyg er let polerede bygkerner og alt efter hvilken slags man bruger indeholder de mere eller mindre fibre – alt afhængig af hvor meget af skaldelene der er bevaret. Perlebyg er derfor ikke et fuldkornsprodukt, men indeholder dog stadig en del fibre. Perlebyg er ligeledes rig på folat, magnesium, kalium, zink, calcium og jern*.

Reklame for Le Creuset

Jeg har modtaget disse smukke produkter fra Le Creuset. Gryden er deres risottogryde og jeg må indrømme, at jeg er fuldstændig vild med den. Størrelsen (24cm) er perfekt til mit behov og den lidt lave gryde minder mig om en blanding mellem en almindelig gryde og en sauterpande.

Den grønne dybe tallerken er deres pastatallerken i den helt nye bamboo farve, som jeg synes er utrolig smuk.

Du kan se mere af Le Creuset’s fine ting her: https://bit.ly/Lecreuset-bamboo-ditte

*Kilde: Frida fooddata.dk https://frida.fooddata.dk/food/1730?

Bygotto med svampe, æble og hasselnødder

24 april, 2022
: 4
: 15 min
: 35 min
: 50 min

Af:

Ingredienser
  • 200 g perlebyg
  • 6 dl vand/hønsebouillon eller grøntsagsbouillon
  • 1 dl hvidvin
  • 100 g revet parmesan
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 250 g blandede svampe
  • 1 (lille) løg (20 g)
  • Et par kviste timian
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • Topping:
  • 50 g hasselnødder
  • 1 æble
  • Frisk revet parmesan
  • Frisk persille
Fremgangsmåde
  • Step 1 Rens/skyld svampene og skær dem i grove stykker
  • Step 2 Pil og hak løget meget fint
  • Step 3 Varm en gryde og steg svampe og løg i olien
  • Step 4 Kom salt, peber og timian på
  • Step 5 Lad det stege i ca. 5 minutter
  • Step 6 Tag et par skefulde af svampeblandingen fra (gemmes til topping)
  • Step 7 Skyl perlebyg grundigt og kom dem i gryden sammen med svampene
  • Step 8 Lad dem stege med et minuts tid
  • Step 9 Hæld hvidvin på svampe og perlebyg og kom låg på gryden
  • Step 10 Lad hvidvinen fordampe helt og kom herefter
  • Step 11 Vand/bouillon på
  • Step 12 Tilsæt lidt salt og peber samt æblecidereddike
  • Step 13 Kom låg på
  • Step 14 Rør i bygottoen jævnligt. Den skal simre i ca. 30-35 minutter
  • Step 15 Inden den er færdig kommer du revet parmesanost i og smager evt.
  • Step 16 Til med mere salt eller peber
  • Step 17 Rist hasselnødderne på en tør pande
  • Step 18 Kom dem over på et rent viskestykke og kram dem
  • Step 19 På den måde får du skallen af
  • Step 20 Hak hasselnødderne
  • Step 21 Skær et æble i helt tynde skiver og hak lidt frisk persille
  • Step 22 Pynt bygottoen med svampe (som du tog fra), hasselnødder,
  • Step 23 Frisk revet parmesan og frisk persille.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *