Denne opskrift på bygotto med svampe, æble og hasselnødder er virkelig lækker.
Jeg er vild med denne nyere måde at lave en klassisk risotto på og perlebyg som jo er en ældgammel dansk sort er rigtig nemt og lækket at bruge til en bygotto. De knasende hasselnødder gør sig virkelig godt som topping sammen med det friske æble. Jeg har brugt forskellige svampe til denne opskrift. Der er stor forskel i smagen på champignon og svampe. Jeg har brugt brune champignon, shiitake og østershatte, det synes jeg er den skønneste kombination – med masser af smag.
Bygotto er i øvrigt virkelig nemt at lave. Jeg lader først hvidvinen fordampe og herefter hælder jeg hele væsken på, så skal man blot røre lidt i det i løbet af den halve time det tager før de er møre og retten er færdig. Jeg bruger en hønsebouillon, fordi jeg synes det giver den bedste smag, men hvis du ønsker en helt vegetarisk udgave kan du bare skifte den ud med en grøntsagsbouillon. Det er forskelligt om jeg spiser bygotto sammen med noget eller ikke. Hvis jeg skulle lave noget til, så ville det være et stykke laks eller saftigt kyllingebryst. Men oftest, spiser jeg blot lidt grønsager til min bygotto med svampe, æble og hasselnødder eller en sprød salat som denne Spidskålssalat med hytteostdressing
Lidt om perlebyg
Perlebyg er let polerede bygkerner og alt efter hvilken slags man bruger indeholder de mere eller mindre fibre – alt afhængig af hvor meget af skaldelene der er bevaret. Perlebyg er derfor ikke et fuldkornsprodukt, men indeholder dog stadig en del fibre. Perlebyg er ligeledes rig på folat, magnesium, kalium, zink, calcium og jern*.
Reklame for Le Creuset
Jeg har modtaget disse smukke produkter fra Le Creuset. Gryden er deres risottogryde og jeg må indrømme, at jeg er fuldstændig vild med den. Størrelsen (24cm) er perfekt til mit behov og den lidt lave gryde minder mig om en blanding mellem en almindelig gryde og en sauterpande.
Den grønne dybe tallerken er deres pastatallerken i den helt nye bamboo farve, som jeg synes er utrolig smuk.
Du kan se mere af Le Creuset’s fine ting her: https://bit.ly/Lecreuset-bamboo-ditte
*Kilde: Frida fooddata.dk https://frida.fooddata.dk/food/1730?
Bygotto med svampe, æble og hasselnødder
Ingredienser
Fremgangsmåde