Denne opskrift på spidskålssalat med hytteostdressing er så skøn, den er perfekt til sommerens grill-aftenener, den er nem at lave og med få ingredienser.
Lidt om hytteost
Hytteost har et højt indhold af protein. Desuden har det et ret lavt fedtindhold som svinger fra 1-4 % fedt, alt afhængig af hvilken variant man vælger.
Hvis du endnu ikke har prøvet hytteostdressing, så kan jeg varmt anbefale det. Jeg bruger altid den ”fede” version af hytteost (den på 4 %) når jeg laver denne dressing. Efter min mening er det den der smager bedst og dressingen bliver virkelig lækker cremet
Jeg er kæmpe fan af ravigotte sennep og kunne ikke undvære det i dressinger og vinaigrette. Den kan købes i velassorterede supermarkeder. Mine dressinger smager ikke som de skal, hvis der ikke er en lille skefuld ravigotte i 🙂
Ingen tvivl om at jeg er vild med spidskål. Danske spidskål er i sæson fra juni til oktober og kaldes også for sommerkål. Det er sprødt og dejlig mildt i smagen, hvilket er perfekt, også til dem der ikke er de store kål-spisere. Jeg elsker at snitte min spidskål helt fint og komme den i isvand, som beskrevet i opskriften nedenfor. Det gør spidskålen ekstra sprød og ikke nok med det, så kan det snittede spidskål holde sig 4-5 dage i køleskabet efterfølgende.
Denne lækre spidskålssalat med hytteostdressing smager skønt sammen med fisk eller måske kød og pølser fra grillen.
Et lille udpluk af mine andre opskrifter med spidskål kommer her:
Spidskålssalat med æble og saltede mandler
Forårssalat med hvedekerner og spidskål
Spidskålssalat med pomelo og gomadip
Fedtfattig yoghurt dressing med spidskål
Spidskålssalat med hytteostdressing
Ingredienser
Fremgangsmåde