Spidskålssalat med hytteostdressing

Spidskålssalat med hytteostdressing

Denne opskrift på spidskålssalat med hytteostdressing er så skøn, den er perfekt til sommerens grill-aftenener, den er nem at lave og med få ingredienser.

Lidt om hytteost

Hytteost har et højt indhold af protein. Desuden har det et ret lavt fedtindhold som svinger fra 1-4 % fedt, alt afhængig af hvilken variant man vælger.  

Hvis du endnu ikke har prøvet hytteostdressing, så kan jeg varmt anbefale det. Jeg bruger altid den ”fede” version af hytteost (den på 4 %) når jeg laver denne dressing. Efter min mening er det den der smager bedst og dressingen bliver virkelig lækker cremet

Jeg er kæmpe fan af ravigotte sennep og kunne ikke undvære det i dressinger og vinaigrette. Den kan købes i velassorterede supermarkeder. Mine dressinger smager ikke som de skal, hvis der ikke er en lille skefuld ravigotte i 🙂

Ingen tvivl om at jeg er vild med spidskål. Danske spidskål er i sæson fra juni til oktober og kaldes også for sommerkål. Det er sprødt og dejlig mildt i smagen, hvilket er perfekt, også til dem der ikke er de store kål-spisere. Jeg elsker at snitte min spidskål helt fint og komme den i isvand, som beskrevet i opskriften nedenfor. Det gør spidskålen ekstra sprød og ikke nok med det, så kan det snittede spidskål holde sig 4-5 dage i køleskabet efterfølgende.  

Denne lækre spidskålssalat med hytteostdressing smager skønt sammen med fisk eller måske kød og pølser fra grillen.  

Et lille udpluk af mine andre opskrifter med spidskål kommer her:

Spidskålssalat med æble og saltede mandler

Forårssalat med hvedekerner og spidskål

Nem spidskålssalat

Spidskålssalat med pomelo og gomadip

Fedtfattig yoghurt dressing med spidskål

Spidskålssalat med hytteostdressing

8 juni, 2021
: 4
: 10 min
: 5 min
: 15 min

Af:

Ingredienser
  • Ingredienser
  • 250 g spidskål
  • (250 g) 1 bundt grønne asparges
  • 1 rødt æble
  • 1 bundt dild
  • 4 spsk. hytteost 4 %
  • 1 tsk. ravigotte sennep
  • Salt
  • Peber
Fremgangsmåde
  • Step 1 Snit spidskål meget fint
  • Step 2 Læg det snittede spidskål i en skål med is koldt vand
  • Step 3 Stil det i køleskabet ½ time
  • Step 4 Tag det ud og hæld vandet fra
  • Step 5 Nip enderne af de grønne asparges
  • Step 6 Skær aspargesene i skiver
  • Step 7 Skær æblet i både og skær dem herefter i ultra tynde skiver
  • Step 8 Kom hytteost i en skål og tilsæt ravigotte,
  • Step 9 Bland det godt sammen
  • Step 10 Smag til med salt og peber
  • Step 11 Bland dressingen med den snittede spidskål
  • Step 12 Hak dild og bland det i
  • Step 13 Tilsæt asparges og æbleskiver
  • Step 14 Bland det godt
  • Step 15 Server med det samme eller stil salaten på køl.


Relaterede Indlæg

Spidskålssalat med æble og saltede mandler

Spidskålssalat med æble og saltede mandler

Denne opskrift på spidskålssalat med æble og saltede mandler er tæt på at være verdens nemmeste salat, med kun 4 ingredienser. Derudover er det også en af mine absolutte favoritter. Spidskål kan, i min verden, bruges hele året rundt med forskellig topping og blandt med […]

Spidskålssalat med pomelo og gomadip

Spidskålssalat med pomelo og gomadip

Denne spidskålssalat med pomelo og gomadip er lidt asiatisk inspireret og den smager helt fantastisk. Den lilla farve i det røde spidskålet sammen med de grønne edamame bønner ser simpelthen så indbydende ud, hvis du spørger mig – og så smager det ligeså godt. Jeg […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *