De her proteinrige hytteostboller er utrolig nemme at lave. Det tager kun et par minutter at røre dejen sammen, og de skal blot bage i 20 minutter.
De har den lækreste og skønneste svampede konsistens. Det er især fugt fra gulerod og hytteost som gør dem så lækre og det er også derfor de holder sig fint i flere dage uden at blive tørre.
Hytteost i boller
Mine proteinrige hytteostboller er glutenfrie (hvis du bruger glutenfrie havregryn), de er fyldt med kostfibre, meget rige på proteiner fra æg og hytteost og så smager de virkelig godt. De mætter godt, jeg spiser dem især til mellemmåltid (tager dem med i madpakken), som en lille snack eller til morgenmad med smør og ost på.
Hvis du har tid, kan du med fordel lade dejen hvile i ca. 15 minutter inden du former bollerne. På denne måde kan havregrynene nå at suge lidt af væsken til sig og bollerne bliver endnu bedre.
Jeg er vild med hytteost. Det kan bruges til så meget mere end bare at spise det på brød. Se for eksempel et par af mine andre opskrifter med hytteost:
Proteinrige hytteostboller

Ingredienser
Fremgangsmåde
Spidskålssalat med hytteostdressing



hvad er næringsindhold
Kære Bettina
Jeg har desværre ikke næringsberegnet mine opskrifter.
Mange hilsner
Ditte
Hvis det er Cheasy 1,5% hytteost og man får 9 stk
Så er det beregnet til 147 kcal pr stk
Hej Lars
Jeg bruger oftest hytteost med 4%, jeg er på ingen måde fedtforskrækket.
Men dejligt hvis det også fungerer med mindre fedt i.
Mange hilsner
Ditte
Nøj nogle lækre og bløde proteinboller jeg kom frisk spinat i sammen med revet gulerødder. De er virkelig lækre.
Kære Maria
Tak for din kommentar. Det var en god idé at bruge frisk spinat i også – det skal jeg helt sikkert afprøve.
Mange hilsner
Ditte
Virkelig skønne velsmagende boller. Fik 10 ud af opskriften , 126kcal pr stk. .
Dejligt at høre Dorthe – og mange tak for tilbagemeldingen.
Mange hilsner
Ditte
Lækre og nemme boller.. Spicer op med boghvedekerner, græskarkerner og solsikkekerner.
Kan man bruge havremel istedet for havregryn? Eller vil det ødelægge konsistensen?
Hej Rune
Det er jeg glad for at du synes. Det lyder som en fremragende idé med boghvede-, græskar-, og solsikkekerner, det skal jeg helt sikkert prøve.
Du kan sagtens prøve med havremel, jeg tror de vil føles mere bløde og du skal nok lade dem hvile lidt når de er færdige, inden du skærer dem over.
God fornøjelse med det og du må endelig give mig en tilbagemelding på hvordan det bliver.
Mange hilsner
Ditte