Proteinrige hytteostboller

Proteinrige hytteostboller

De her proteinrige hytteostboller er utrolig nemme at lave. Det tager kun et par minutter at røre dejen sammen, og de skal blot bage i 20 minutter.

De har den lækreste og skønneste svampede konsistens. Det er især fugt fra gulerod og hytteost som gør dem så lækre og det er også derfor de holder sig fint i flere dage uden at blive tørre.

Hytteost i boller

Mine proteinrige hytteostboller er glutenfrie (hvis du bruger glutenfrie havregryn), de er fyldt med kostfibre, meget rige på proteiner fra æg og hytteost og så smager de virkelig godt. De mætter godt, jeg spiser dem især til mellemmåltid (tager dem med i madpakken), som en lille snack eller til morgenmad med smør og ost på.

Hvis du har tid, kan du med fordel lade dejen hvile i ca. 15 minutter inden du former bollerne. På denne måde kan havregrynene nå at suge lidt af væsken til sig og bollerne bliver endnu bedre.

Jeg er vild med hytteost. Det kan bruges til så meget mere end bare at spise det på brød. Se for eksempel et par af mine andre opskrifter med hytteost:

Proteinrige hytteostboller

26 januar, 2025
: ca. 9 stk.
: 5 min
: 20 min
: 25 min

Af:

Ingredienser
  • 200 g hytteost
  • 4 æg
  • 200 g fint revet gulerod
  • 200 g finvalsede havregryn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. groft salt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Bland hytteost, æg og revet gulerod og rør det godt sammen.
  • Step 2 Tilsæt havregryn, salt og bagepulver. Rør det godt sammen. Lad det stå i skålen og trække 10-15 minutter.
  • Step 3 Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Step 4 Hæld koldt vand i et glas og brug en spiseske til at forme bollerne med i den ene hånd. Bollerne skal ikke mases sammen, de må gerne være lidt ”løse” i konsistensen. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg får 9 boller i denne portion (der er ca. 2 spsk. dej pr. bolle).
  • Step 5 Bag dem i en varm ovn i ca. 20 minutter indtil de er gyldne. Tag dem ud af ovnen og direkte over på en bagerist og lad dem køle lidt af.
  • Step 6 Bollerne kan holde sig et par dage i en frysepose på køkkenbordet. De egner sig rigtig godt til at fryse ned. Jeg fryser dem ned og tager et par stykker ud ad gangen.

Spidskålssalat med hytteostdressing

Proteinpandekager med banan

Lasagne



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *