Denne opskrift på æltefrie ølandsboller med hvedekerner er en af mine favoritter. Det er så nemt at lave æltefrie boller, dejen skal blot røres sammen med en grydeske. Dejen skal hæve i køleskabet natten over, eller minimum 12 timer. Jeg lader ofte dejen hæve 20 timer eller mere, det giver kun endnu mere smag til bollerne.
Salt er vigtig
Mængden af salt er rigtig vigtig når du bager brød eller boller. For lidt salt giver en flad smag til brødet, og for meget salt kan gøre det uspiseligt. I denne opskrift bruger jeg 12 g groft salt og jeg vejer det ALTID af på en køkkenvægt. Det samme gør jeg med melet. Lad endelig være med at bruge mel og salt på slump, det gør en kæmpe forskel for smagen og krummen på bollerne.
Disse koldhævede fuldkorns ølandsboller med hvedekerner er så lækre. De er bløde med god skorpe og dejlig luftige.
Hvis du har et bagestål, så kan jeg virkelig anbefale at bruge det. Mine boller har aldrig været flottere siden jeg er begyndt at bage med det. Du kan også bruge en pizzasten, bare sørg for at varm den godt op først.
Damp fra det kogende vand gør også en forskel for hvordan bollerne hæver op under bagningen.
Opskriften her på ælterfrie ølandsboller med hvedekerner minder meget om denne her: Ølandsboller med hvedekerner Forskellen er dog, at den anden opskrift, bliver rørt på en røremaskine og så er der en smule øl i dejen. Det kan jeg varmt anbefale at prøve, det giver en fantastisk smag.
Se mine andre opskrifter på brød/boller nedenfor:
Æltefrie fuldkornsboller med birkes
Æltefrie og koldhævede boller med havregryn
Æltefrie ølandsboller med hvedekerner
Ingredienser
Fremgangsmåde