Forårssalat med hvedekerner og spidskål

Forårssalat med hvedekerner og spidskål

Forårssalat med hvedekerner og spidskål er en skøn frisk salat som kan varieres på mange måder. Jeg kalder godt nok denne salat for en forårssalat, men jeg må indrømme, at det er en salat jeg laver adskillige gange – især henover sommeren. 

Spidskål bruger jeg ret meget. Heldigvis kan spidskål tilberedes på rigtig mange måder.

Massér din kål

I denne opskrift på forårssalat med hvedekerner og spidskål, har jeg masseret lidt salt i spidskålen. Dette er en rigtig god metode til at få en ekstra sprød salat. Hvis man tager et nip salt og tilsætter til den fintskårne spidskål og herefter (med hænderne) krammer eller masserer salten ind i spidskålen, så bliver kålen ekstra sprød og saftig. Salten trækker nemlig væske ud af kålen. Denne metode kan anvendes på de fleste slags kål, prøv for eksempel med, rødkål eller hvidkål. 

Denne skønne mættende salat er med knækkede hvedekerner, de kan købes færdigkogte i små dåser. Virkelig smart – og meget nemt 🙂 Alternativt kan man selv koge dem efter anvisningen på pakken.

Jeg havde en rest af sprød og saftig kylling som vi spiste i forgårs (opskrift her: Kyllingenuggets). Jeg skar dem i skiver og spiste dem sammen med salaten. De var faktisk super lækre selvom de var kolde og et par dage gamle. Jeg varierer i topping på denne sprøde salat, nogle gange spiser jeg den med laks til, andre gange med kylling og ellers bruger jeg den som tilbehør til grillmaden. 

Der er ikke nogen dressing på salaten, kun lidt friskt citronsaft. Jeg spiste et par skefulde hummus til (opskrift her: Klassisk hummus).

Forårssalat med hvedekerner og spidskål

25 april, 2020
: 2
: 5 min
: 5 min
: 10 min

Af:

Ingredienser
 • ¼ spidskål (ca. 150 g)
 • 1 nip salt
 • 1 stor gulerod, revet
 • 3 håndfulde feldsalat
 • 1 lille dåse knækkede hvedekerner (70 g)
 • Friskpresset citron
Fremgangsmåde
 • Step 1 Skær spidskålen fint med en kniv og kom det i en skål med et nip salt
 • Step 2 ”Kram” kålen med hænderne et par minutter
 • Step 3 Til spidskålen bliver lidt fugtig
 • Step 4 Kom den revne gulerod i
 • Step 5 Skyl feldsalaten og kom den i skålen
 • Step 6 Dryp med lidt frisk citronsaft og tilsæt de færdigkogte hvedekerner
 • Step 7 Skær kyllingenuggets i skiver om kom dem ovenpå salaten


Relaterede Indlæg

Quinoasalat

Quinoasalat

Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner.  Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig […]

Quinoasalat med søde kartofler og peanuts

Quinoasalat med søde kartofler og peanuts

Denne opskrift på quinoasalat med søde kartofler og peanuts er en af mine nye favoritter. Jeg er rimelig god til at bruge det jeg har i skabe og skuffer og så lave mad ud fra det. Det er noget jeg sætter stor ære i 🙂 […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *