Quinoatærte med porre, broccoli og bacon

Quinoatærte med porre, broccoli og bacon

Denne opskrift på quinoatærte med porre, broccoli og bacon er den nemmeste hjemmelavede tærtebund jeg nogensinde har lavet.

Jeg har aldrig været helt gode venner med mørdej, desuden synes jeg at der er meget smør og mel i en almindelig tærtedej. Derfor kom jeg på den idé at bruge quinoa som base i tærtebunden. Efter flere forsøg ramte jeg endelig den perfekte tærtebund. Den er meget nem, da den blot skal trykkes ud i tærteformen (med hænderne) og du kan sagtens tilsætte mere smag i form af krydderier eller krydderurter. Selvom der ikke er mel i dejen, så hænger den fint sammen, det sørger både æg og parmesanosten for. Tærtebunden sætter sig rigtig godt når den bliver forbagt. Jeg bager den ca. i 15 minutter, hvorefter jeg kommer fyldet på og bager selve tærten.

Selve tærtefyldet kan du variere som du ønsker. Denne kombination i min quinoatærte med porre, broccoli og bacon er virkelig skøn. Men jeg elsker også at bruge spinat, kogte kartofler, løg, butternut squash, græskar, søde kartofler, gedeost, hytteost, skinke, kylling, laks mm i mine tærter, her er det blot fantasien der sætter grænserne.

Quinoa fra Nordic Quinoa

Min opskrift på quinoatærte med porre, broccoli og bacon har jeg udviklet for Nordic Quinoa som jeg samarbejder med. Vil du se mere til deres produkter, så kig endelig mere på deres hjemmeside her www.nordicquinoa.dk

Kogning af quinoa

Sådan koger du quinoa fra Nordic Quinoa:

1 del quinoa til 2 dele vand lidt salt*

Kog quinoafrøene op i en gryde med låg

Skru ned til svag varme og lad den simre i 7-10 minutter

Lad den herefter hvile med låg på i ca. 5 minutter.

*Til denne tærte bruger jeg ca. 1,5 dl rå quinoafrø og 3 dl vand

Jeg koger altid mere quinoa end jeg skal bruge. Så har jeg til en salat, en bowl, til at komme i dej til brød/boller eller lignende. Det er i øvrigt også lækkert, at komme kogt quinoa i sin havregrød, (½ dl kogt quinoa til 1 portion havregrød) dét kan virkelig anbefales – det mætter helt utrolig godt.

Tip: Quinoa kan sagtens fryses ned (i kogt form), virkelig smart. Så kan du blot tage det ud når du skal bruge det. Ellers kan de sagtens holde sig 4 dage i kæleskabet.

Har du lyst til at afprøve flere opskrifter med quinoa, så se endelig et par af dem her:

Quinoadeller med rødbede

Dadelkugler med quinoa

Mættende salat med laks, æble og quinoa

Quinoatærte med porre, broccoli og bacon

30 januar, 2022
: 4 (1 tærte)
: 15 min
: 37 min
: 52 min

Af:

Ingredienser
 • Tærtebund:
 • 2,5 dl kogt quinoa (ca. 1,5 dl rå quinoa)
 • 1 æg
 • 20 g revet parmesan
 • 1 tsk. salt og lidt frisk kværnet peber
 • Tærtefyld:
 • 1 porre
 • 150 g broccolibuketter
 • 2 spsk. olivenolie
 • Salt og peber
 • 3 æg
 • 1 dl mælk/piskefløde eller madlavningsfløde
 • 50 g revet mozerella
 • 100 g bacon i skiver
 • Frisk timian til pynt
Fremgangsmåde
 • Step 1 Kom den kogte quinoa i en skål og slå ægget ud
 • Step 2 Tør godt og tilsæt salt og peber
 • Step 3 Riv parmesan fint på et rivejern og kom det i
 • Step 4 Kom den kogte quinoa i en tærteform (26 cm i diameter) beklædt med bagepapir
 • Step 5 Tryk massen rundt i tærteformen og sørg for, at få det helt op ad kanterne også
 • Step 6 Bag quinoa tærtebunden i ovnen i ca. 15 minutter på 180 g varmluft
 • Step 7 Kom samtidig bacon på en bageplade beklædt med bagepapir
 • Step 8 Steg bacon sprød i ovnen samtidig med tærtebunden
 • Step 9 Tag den forbagte tærtebund samt bacon ud af ovnen
 • Step 10 Skær porre i skiver og broccoli i små buketter
 • Step 11 Steg det på en varm pande i olie i 5 minutter, tilsæt salt og peber
 • Step 12 Fordel porre/broccoli på tærtebunden
 • Step 13 Bland æg og mælk/fløde og hæld det over porre/broccoli blandingen
 • Step 14 Knæk bacon skiverne i stykker og kom dem ovenpå
 • Step 15 Drys til sidst med revet ost og pynt med friske timiankviste
 • Step 16 Bag tærten i ovnen på 180 grader i ca. 22 minutter.


Relaterede Indlæg

Quinoasalat

Quinoasalat

Denne fyldige quinoasalat blev en slags tøm køleskabet salat. Selvom der ikke er kød i er den utroligt mættende grundet quinoa som blandt andet er spækket med proteiner.  Jeg er vild med at bage grøntsager/rodfrugter, tilsætte olie, hvidløg og krydderier, så giver det en virkelig […]

Quinoadeller med feta

Quinoadeller med feta

Disse quinoadeller med feta er resultatet af en rest quinoa jeg havde tilovers. Jeg har simpelthen så mange ideer til vegetariske frikadeller i øjeblikket, se for eksempel min opskrift på Broccolideller med quinoa, de er også rigtig skønne og et godt alternativ når menuen skal være […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *