Denne opskrift på quinoatærte med porre, broccoli og bacon er den nemmeste hjemmelavede tærtebund jeg nogensinde har lavet.
Jeg har aldrig været helt gode venner med mørdej, desuden synes jeg at der er meget smør og mel i en almindelig tærtedej. Derfor kom jeg på den idé at bruge quinoa som base i tærtebunden. Efter flere forsøg ramte jeg endelig den perfekte tærtebund. Den er meget nem, da den blot skal trykkes ud i tærteformen (med hænderne) og du kan sagtens tilsætte mere smag i form af krydderier eller krydderurter. Selvom der ikke er mel i dejen, så hænger den fint sammen, det sørger både æg og parmesanosten for. Tærtebunden sætter sig rigtig godt når den bliver forbagt. Jeg bager den ca. i 15 minutter, hvorefter jeg kommer fyldet på og bager selve tærten.
Selve tærtefyldet kan du variere som du ønsker. Denne kombination i min quinoatærte med porre, broccoli og bacon er virkelig skøn. Men jeg elsker også at bruge spinat, kogte kartofler, løg, butternut squash, græskar, søde kartofler, gedeost, hytteost, skinke, kylling, laks mm i mine tærter, her er det blot fantasien der sætter grænserne.
Quinoa fra Nordic Quinoa
Min opskrift på quinoatærte med porre, broccoli og bacon har jeg udviklet for Nordic Quinoa som jeg samarbejder med. Vil du se mere til deres produkter, så kig endelig mere på deres hjemmeside her www.nordicquinoa.dk
Kogning af quinoa
Sådan koger du quinoa fra Nordic Quinoa:
1 del quinoa til 2 dele vand lidt salt*
Kog quinoafrøene op i en gryde med låg
Skru ned til svag varme og lad den simre i 7-10 minutter
Lad den herefter hvile med låg på i ca. 5 minutter.
*Til denne tærte bruger jeg ca. 1,5 dl rå quinoafrø og 3 dl vand
Jeg koger altid mere quinoa end jeg skal bruge. Så har jeg til en salat, en bowl, til at komme i dej til brød/boller eller lignende. Det er i øvrigt også lækkert, at komme kogt quinoa i sin havregrød, (½ dl kogt quinoa til 1 portion havregrød) dét kan virkelig anbefales – det mætter helt utrolig godt.
Tip: Quinoa kan sagtens fryses ned (i kogt form), virkelig smart. Så kan du blot tage det ud når du skal bruge det. Ellers kan de sagtens holde sig 4 dage i kæleskabet.
Har du lyst til at afprøve flere opskrifter med quinoa, så se endelig et par af dem her:
Mættende salat med laks, æble og quinoa
Quinoatærte med porre, broccoli og bacon
Ingredienser
Fremgangsmåde