Måltidssalat med varmrøget laks

Måltidssalat med varmrøget laks

Opskrift på en mættende og skøn måltidssalat med varmrøget laks.

Det er ingen hemmelighed, at jeg er vild med måltidssalater. Det bedste er, at de kan varieres i det uendelige.

Denne måltidssalat med varmrøget laks er helt klart en ny favorit. Den indeholder flere elementer som er mine yndlings, herunder quinoa, spidskål, laks og æble. Denne kombination er perfekt, det syrlige æble, den fede laks, sprødt kål og fyldig qunoa. Ved at bruge quinoa tilføjer jeg mest muligt protein i salaten, quinoa indeholder nemlig ca. 12 g protein pr. 100 gram*. Quinoa kan sagtens skiftes ud med pasta, bulgur, couscous eller lignende.

Årsagen til at jeg bruger quinoa, er at det foruden proteiner også er rigt på kostfibre og omega-3 fedtsyrer.

Hvad er vigtigt i en måltidssalat?

For at sammensætte en måltidssalat, som er rig på næring og som holder dig mæt i lang tid, kan du med fordel inkorporere følgende:

  • Proteinkilde (kan komme fra fisk, bælgfrugter, quinoa, kød, ost)
  • Groft grønt (kål og andre grove grøntsager)
  • Sødme (frugt eller bær)
  • Syrlighed (frugt, syrlig dressing, citron)

Jeg serverer denne måltidssalat med varmrøget laks sammen med min yndlings cremefraiche dressing, opskriften på den får du her: Den lækreste cremefraiche dressing

For inspiration til andre måltidssalater, se her:  

Måltidssalat med spidskål, quinoa og sød kartoffel

Måltidssalat med quinoa, laks, kål og kartofler

Pastasalat med tun og æg

 

*Kilde: https://frida.fooddata.dk/food/1725?

Måltidssalat med varmrøget laks

25 marts, 2024
: 2
: 10 min
: 15 min
: 25 min

Af:

Ingredienser
  • 1 dl ukogt quinoa
  • 125 g varmrøget laks med peber
  • 300 g rød spidsskål
  • 2 skoleagurker
  • 1 rødt æble
  • ½ bundt krus persille
  • Saften fra ½ citron
  • 200 g kikærter (fra dåse)
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt, paprika, spidskommen, chili, timian
  • Cremefraichedressing* (opskrift i blogindlæg)
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kog 1 dl quinoa i 2 dl vand (efter anvisning på pakken)
  • Step 2 Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Step 3 Hæld vandet fra kikærterne og skyld dem, tør dem i et rent viskestykke
  • Step 4 Krydr kikærterne med krydderier: f.eks.: paprika, chili, salt og spidskommen, timian
  • Step 5 Tilsæt olivenolie og bland det godt sammen
  • Step 6 Kom kikærterne i ovnen og bag dem i ca. 10 minutter
  • Step 7 Tag dem ud og lad dem køle af
  • Step 8 Snit spidskål helt fint. Kom det i en skål med iskoldt vand (lad det stå i 15 min)
  • Step 9 Skyld og skær agurker i mindre tern
  • Step 10 Skær æblet i tynde skiver
  • Step 11 Skyld og hak persille
  • Step 12 Hæld vandet fra spidskålet (bemærk at det nu er knas-sprødt)
  • Step 13 Bland nu den kogte quinoa med spidskål, agurk, æble, persille og kikærter, smuldr den varmrøgede laks i salaten. Server salaten blandet sammen, eller anret elementerne hver for sig.
  • Step 14 Server salaten sammen med en god cremefraiche dressing.


Relaterede Indlæg

Måltidssalat med quinoa, laks, kål og kartofler

Måltidssalat med quinoa, laks, kål og kartofler

Denne opskrift på en måltidssalat med quinoa, laks, kål og kartofler er simpelthen så skøn. Den smager helt fantastisk, er nem at lave og så mætter den helt utroligt. Opskriften blev egentlig til at de rester jeg havde i mit køleskab. Tænk, at der kan […]

Quinoasalat med sød kartoffel og peberfrugt

Quinoasalat med sød kartoffel og peberfrugt

Denne opskrift på quinoasalat med sød kartoffel og peberfrugt er virkelig skøn og mættende. jeg laver min favorit vinaigrette og hælder over salaten, det giver en helt særlig syrlighed som passer perfekt. Der er masser af lækre krydderurter i salaten – og her man man […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *