Frokost bowl med tunsalat

Frokost bowl med tunsalat

Jeg er vild med tunsalater som denne – helt simpel og med en masse lækkert grønt tilbehør. Jeg laver ofte selve tunsalaten uden noget grønt i, det vil jeg hellere have ved siden af som denne frokost bowl med tunsalat. Det gode ved at lave bowls er jo, at man fuldstændig selv kan vælge hvad der skal i. Et godt trick er dog at tænke i farver – masser af farver. Det siges jo, at vi spiser med øjnene 🙂

Speltkerner kan købes færdigkogte, hvilket er super smart. De fås både i små dåser eller poser. Kan du ikke finde dem, så køb en pose og kog dem efter anvisningen på pakken.

Selv min søn kan godt lide bowls som denne. Dog udskifter jeg perlespeltkernerne med pasta og spidskålen med agurk eller peberfrugt og så udelader jeg de syltede rødløg. Mange børn kan bedst lide at de forskellige komponenter er adskilt og det er jo perfekt når vi snakker bowls.

Er du også vild med nemme løsninger til frokosten eller den lette aftensmad? Især lette retter med fisk, så vil du måske også synes om disse opskrifter:

Bowl med laks og grønt

Kikærte-spinatvafler med stenbiderrogn

Jeg kan kun anbefale at lave sine egne syltede rødløg. Det tager max. 10 minutter og så skal de stå på køl et par timer, så har du det lækreste tilbehør som kan bruges til ALT. Opskriften finder du her:

Syltede rødløg

Frokost bowl med tunsalat

16 september, 2021
: 2
: 5 min
: 5 min
: 10 min

Af:

Ingredienser
 • 1 dåse tun i vand
 • 2 spsk. cremefraiche 18%
 • Lidt frisk presset citronsaft
 • Salt og peber
 • 140 g færdigkogte perlespeltkerner
 • 100 g spidskål
 • 100 g frosne edamame bønner
 • 2 spsk. syltede rødløg
 • 2 håndfulde blåbær
 • 2 håndfulde feldsalat
Fremgangsmåde
 • Step 1 Dræn tunen og kom den i en skål
 • Step 2 Bland med cremefraiche, salt, peber og smag til med citronsaft
 • Step 3 Kog vand og hæld det over de frosne edamame bønnerne
 • Step 4 Lad dem trække i ca. 5 minutter
 • Step 5 Skyld spidskål, blåbær og feldsalat. Snit spidskål fint
 • Step 6 Tag to skåle til at anrette i
 • Step 7 Anret først perlespeltkernerne til den ene side, fortsæt
 • Step 8 Med snittet spidskål ved siden af
 • Step 9 Herefter edamame bønnerne, tunsalaten, feldsalaten
 • Step 10 Og slut af med blåbær og de syltede rødløg.
 • Step 11 Spis med det samme eller stil dem i køleskabet.


Relaterede Indlæg

Bowl med laks og grønt

Bowl med laks og grønt

Dette er den lækreste og nemmeste bowl med laks og grønt. Jeg har spist den både til frokost og til aftensmad og den smager fuldstændigt forrygende.  Jeg havde en rest af min Den lækreste cremefraiche dressing som jeg brugte til. Men en gomadressing kunne også være […]

Bowl med quinoa, sød kartoffel og ristede kikærter

Bowl med quinoa, sød kartoffel og ristede kikærter

Denne lækre bowl med quinoa, sød kartoffel og ristede kikærter blev til af de rester jeg havde i mit køkken. Resterne blev til denne skønne kombination af sprød salat, sprøde friske granatæblekerner, smagfulde små tern af sød kartoffel og de lækreste sprøde kikærter. Jeg lavede […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *