Proteinrig aronia smoothie

Proteinrig aronia smoothie

Denne opskrift på en proteinrig aronia smoothie er min nyeste smoothie variant. Jeg har tilsat en smule proteinpulver til smoothien, som kun giver den en endnu mere cremet konsistens. Jeg bruger en proteinpulver af god kvalitet, gerne med vaniljesmag, men du kan sagtens bruge en der er smagsneutral.

Er du mere til at lave en greenie, kan du blot udelade halvdelen af mælken i denne opskrift, så har du en skøn morgenmads-”greenie” (måske toppet med min Hjemmelavet granola).

Min opskrift på proteinrig aronia smoothie er, ligesom alle mine andre smoothies, en fantastisk måde at få inkorporeret en masse skjulte grøntsager på. Foruden vitaminerne og mineralerne indeholder denne smoothie en masse gode fedtstoffer (fra avocado), kostfibre og masser af mættende proteiner fra proteinpulveret. Ikke mindst, så mætter den virkelig godt og holder dig mæt i lang tid.

Jeg bruger som altid frossen avocado, både når jeg laver smoothies eller greenies. Når avocadoen er frossen giver det en ekstra cremet konsistens. Det er forskelligt om jeg bruger avocadotern (købes på frost i supermarkedet) eller avocadoer jeg selv fryser ned. Jeg halverer den, tager stenen ud og skrællen af – kommer den i en bøtte eller pose og så i fryseren.

Jeg er vild med smoothies som kan indeholde mange grøntsager. Det ved du, hvis du følger med herinde. Måske har du allerede læst mine blogindlæg om Smoothies med grøntsager og Børnevenlige smoothies? Her kan du bl.a. læse lidt om hvordan du kan vænne dig selv eller dit barn til smagen af grøntsager i de lækreste smoothies.

Aroniabær

Aroniabær er rige på antioxidanter, og de har et højt indhold af C-vitamin, K-vitamin, jern, magnesium, zink og calcium. De små nærende bær kan købes på frost i de fleste supermarkeder. De er kraftige i smagen, så prøv dig frem (måske med en mindre mængde bær) indtil du har vænnet dig til smagen.

Broccolistok

Herhjemme spiser vi ret ofte dampede broccolibuketter som tilbehør til aftensmaden. Det er min søn nemlig rigtig glad for. Men han er ikke så glad for broccolistokken. Desværre! Broccolistokken er nemlig den del på broccolien, der indeholder flest vitaminer og mineraler. Heldigvis har jeg fundet på alternativer til, hvad jeg kan bruge den afskårne broccolistok til. Jeg skærer broccoli stokken i tern og kommer den i fryseren, så har jeg til smoothies. Jeg bruger også meget broccolisok når jeg laver mine broccolideller, suppe, mos eller skærer dem i tern og kommer i en salat.

Hvad bruger du dine broccolistokke til?

Broccoli indeholder blandt andet K-vitamin, C-vitamin, A-vitamin, kalium, folat og kostfibre og gør kun dine smoothies endnu bedre.

Proteinrig aronia smoothie

8 maj, 2021
: 2 store glas
: 2 min
: 3 min
: 5 min

Af:

Ingredienser
  • 1 frossen avocado
  • 2 håndfulde frosne aroniabær
  • 1 håndfuld frossen broccolistok i tern
  • Saften fra ½ citron
  • 1 spsk. proteinpulver med vaniljesmag (eller neutral)
  • 1 tsk. honning eller en dadel (uden sten)
  • 4 dl mælk eller plantemælk (jeg bruger havremælk)
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kom alle ingredienserne i en blender og blend ca. 3 minutter
  • Step 2 Smag den til, evt. med mere honning eller citronsaft


Relaterede Indlæg

Smoothies med grøntsager

Smoothies med grøntsager

Jeg laver rigtig mange smoothies og kommer gerne en masse grøntsager i, faktisk er der en større mængde af grøntsager i mine smoothies i forhold til mængden af frugt. Smoothies med grøntsager erstatter ikke et hovedmåltid, men jeg kan sagtens bruge en smoothie som erstatning […]

Avocado smoothie med jordbær og banan

Avocado smoothie med jordbær og banan

Denne lækre avocado smoothie med jordbær og banan er meget sød og cremet. Det er lige før den kan bruges som en dessert. Den kan eventuelt laves tykkere ved at tilsætte mindre rismælk, hæld den herefter i en skål og spis i stedet for is […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *