Jordbær smoothie bowl

Jordbær smoothie bowl

Denne opskrift på min jordbær smoothie bowl er så skøn.

Der er masser af ”skjulte” grøntsager som er kamufleret af den lækreste, friske og søde jordbærsmag.

Jeg kan ikke løbe fra, at jeg elsker smoothies 🙂 Jeg har lavet smoothies i årevis og jeg elsker at variere dem. Derfor kan jeg rigtig godt lide, at skifte mellem en smoothie til at drikke og en i en lidt tykkere udgave, som jeg kommer en masse lækker topping ovenpå. Her har jeg brugt min egen hjemmelavede Granola med kokos og mandler ,men disse toppings kunne også være et godt valg: Hjemmelavet granola og Rugbrødsmüsli med havregryn.

En smoothie er for mig den perfekte måde, at få en masse ekstra grøntsager på. Jeg elsker, at eksperimentere med forskellige grøntsager og frugter – nogle mere vellykkede end andre 😉 Denne opskrift er bestemt én af de mange vellykkede..

I min jordbær smoothie bowl bruger jeg blandt andet blomkålsris og avocado. Begge to er fra frost og de er med til at gøre min smoothie bowl helt fantastisk cremet. Derudover er der kostfibre i både banan og avocado, hvilket gør, at den mætter rigtig godt. Avocadoen er samtidig en god kilde til umættede fedtsyrer.

Det er sæson for danske jordbær og det er selvfølgelig dem jeg har brugt i den her smoothie bowl. Smagen er så meget mere intens i helt friske jordbær.

OBS: Hvis du bruger jordbær købt fra frost, så skal de koge i 1 minut inden du bruger dem. Se evt. https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/Saadan-boer-du-behandle-frosne-baer.aspx

Elsker du smoothies og smoothie bowls, så se disse opskrifter:

Greenie

Avocado smoothie med jordbær og banan

Børnevenlige smoothies

Smoothies med grøntsager

Jordbær smoothie bowl

24 juni, 2021
: 2
: 2 min
: 2 min
: 4 min

Af:

Ingredienser
 • 2 frosne bananer
 • 1 dl blomkålsris (frost)
 • 1 dl avocado i tern (frost)
 • 1 dl friske jordbær
 • 1 dadel
 • ½-1 dl plantemælk
 • Topping: Granola/mysli og friske bær til pynt
Fremgangsmåde
 • Step 1 Fjern eventuel sten fra dadlen
 • Step 2 Kom alle ingredienserne i en blender, hold lidt igen med
 • Step 3 Plantemælken og tilsæt mere, hvis konsistensen skal være tyndere
 • Step 4 Hæld smoothien i en skål, top med granola og friske bær.2 thoughts on “Jordbær smoothie bowl”

 • Kan smooties laves dagen forinden?
  Eller laves en stor nok potion at det kan bruges to dage i streg?
  Vh Rebecca

  • Hej Rebecca,
   Det kan du i princippet godt. Men farven vil ændre sig og det kræver at du ryster den godt inden den skal drikkes.
   Personligt kan jeg bedst lide smoothies lige når de er lavet. Men jeg synes det er smart og nemt, så hvis du kan lide det er det jo perfekt.
   For at bevare smag og farve så godt som muligt, så hæld op helt til kanten og sæt låg på med det samme. Jo mindre ilt dets bedre bevarer smoothien sin farve og smag 🙂
   God fornøjelse.
   Mange hilsner
   Ditte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *