Granola med kokos og mandler

Granola med kokos og mandler

Denne opskrift på sprød granola med kokos og mandler er virkelig nem. Der er meget få ingredienser i og så skal den blot have 15 minutter i en varm ovn.

Jeg laver som regel min müsli eller granola uden fedtstof. Jeg synes den bliver fin sprød ved at blive ristet i ovnen. Den bliver faktisk helt karamelliseret når den blandes med sirup og så herefter ristes i ovnen. Selvom der kun er tilsat en enkelt spiseskefuld til en hel portion granola, så synes jeg at den er rigeligt sød i smagen.

Jeg foretrækker grovvalsede havregryn i müsli/granola fordi de har mere bid, men du kan sagtens bruge finvalsede. Mandler kan evt. erstattes med hasselnødder og sesamfrø kan udelades eller erstattes med solsikkefrø.

Jeg elsker hjemmelavet granola og denne variant af granola med kokos og mandler er virkelig blevet en ny favorit. Jeg bruger den ovenpå yoghurt eller på en greenie som denne Greenie

Elsker du også hjemmelavet granola, så se endelig mine andre opskrifter her: Hjemmelavet granolaRugbrødsmüsli med havregryn

Granola med kokos og mandler

12 juni, 2021
: 1 glas
: 5 min
: 15 min
: 20 min

Af:

Ingredienser
  • 2 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl mandler
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 spsk. kokosmel
  • 1 spsk. ahornsirup (eller honning)
  • 1 nip salt
  • 1 dl ristede kokosflager
Fremgangsmåde
  • Step 1 Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Step 2 Kom havregrynene i en skål
  • Step 3 Hak mandlerne groft og kom dem i skålen
  • Step 4 Tilsæt sesamfrø og kokosmel
  • Step 5 Kom salt og siruppen i skålen og bland det godt sammen
  • Step 6 Kom bagepapir på en bageplade
  • Step 7 Hæld granola-blandingen ud på bagepapiret
  • Step 8 Sæt pladen i ovnen i 15 minutter
  • Step 9 Rør i den 3-4 gange under vejs
  • Step 10 Lad granolaen køle af en halv time
  • Step 11 Bland de ristede kokosflager i granolaen og kom den i en lufttæt beholder
  • Step 12 Den kan sagtens holde sig 14 dage på køkkenbordet.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.