Mættende power smoothie

Mættende power smoothie

Denne mættende power smoothie er virkelig frisk og lækker. Den er rig på protein – fra edamame bønnerne og så er den rig på kostfibre, som hjælper med at holde dig mæt i længere tid.

Jeg elsker smoothies og jeg bruger dem oftest som et mellemmåltid, som en tidlig morgenmad eller som en del af morgenmaden. For mig er smoothies den perfekte måde, at få flere grøntsager i hverdagen på.

Bladselleri er som regel noget der deler vandene. Men faktisk så synes jeg, at selve selleri-smagen i denne smoothie kamufleres af både vaniljen, agurken og den søde smag fra banan.  Havremælken kan sagtens erstattes af en anden plantebaseret mælk, almindelig mælk eller vand. Jeg er selv vild med den lidt søde smag fra havremælken, derfor er den helt klart min favorit. Vil du have en endnu mere sød smag, så tilsæt 1-2 friske dadler (husk at fjerne stenen).

Bladselleri og agurk har begge et meget højt vandindhold og har derfor et lavt kalorieindhold. Bladselleri er samtidig rigt på fibre, folat, C- og A-vitamin samt kalium og calcium. Banan og avocado bidrager også til kostfibre og de er ligeledes rige på især kalium.

Dette er altså en smoothie fyldt med gode vitaminer og mineraler som er vigtige for kroppen. Min mættende power smoothie er lækrest helt iskold, derfor bruger jeg isterninger – og gerne mange af dem.

Hvis du er en smoothie-elsker ligesom jeg, så læs endelig mine lidt mere uddybende indlæg om Smoothies med grøntsager og Børnevenlige smoothies

 

Kilder:

Fødevaredatabasen: https://www.food.dtu.dk/

Nordic Nutrition Recommendations 2012

Mættende power smoothie

14 juli, 2021
: 2
: 5 min
: 2 min
: 7 min

Af:

Ingredienser
 • 2 bananer (frosne)
 • ½ agurk
 • 1 dl edamame bønner
 • 4 stængler bladselleri
 • 1 avocado
 • 3 dl havremælk
 • Lidt saft fra en citron (hold lidt igen)
 • En knivspids vaniljepulver
 • 1 håndfuld isterninger
Fremgangsmåde
 • Step 1 Hæld kogende vand på de frosne edamame bønner
 • Step 2 Og lad dem stå i 5 minutter
 • Step 3 Imens skylles og skæres agurken i tern, skyl selleri
 • Step 4 Og skær dem i skiver
 • Step 5 Fjern stenen fra avocadoen
 • Step 6 Kom alle ingredienserne i en blender
 • Step 7 Blend indtil smoothien er blød og fin i konsistensen
 • Step 8 Ca. 2-3 minutter
 • Step 9 Smag om der skal der mere citron eller vanilje i og tilsæt evt. mere.


Relaterede Indlæg

Avocado smoothie med jordbær og banan

Avocado smoothie med jordbær og banan

Denne lækre avocado smoothie med jordbær og banan er meget sød og cremet. Det er lige før den kan bruges som en dessert. Den kan eventuelt laves tykkere ved at tilsætte mindre rismælk, hæld den herefter i en skål og spis i stedet for is […]

Waldorfsalat

Waldorfsalat

Denne waldorfsalat er simpelthen så skøn. Den er fedtfattig, utrolig frisk og lækker sprød. Jeg bruger røde vindruer og røde æbler. Det synes jeg smager bedst og så synes jeg farverne er virkelig flotte sammen. Du kan sagtens bruge grønne æbler og grønne vindruer og […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *