Mirabelle marmelade med vanilje

Mirabelle marmelade med vanilje

Denne opskrift på mirabelle marmelade med vanilje er første gang jeg laver marmelade med mirabelle. Det er bestemt ikke sidste gang, den smager nemlig helt utrolig skønt.

Jeg har brugt røde mirabelle frugter, men marmeladen kan også sagtens laves med gule mirabelle frugter. Jeg kan godt lide, at denne marmelade også har lidt syrlighed. Sørg for at smage den godt til inden du kommer melatin i. hvis du synes at marmeladen er for syrlig, så tilsæt lidt mere sukker og lad det simre yderligere i 5 minutter. 

Smagen af mirabelle minder meget om blommer, synes jeg. Du kan sagtens bruge denne opskrift og skifte mirabelle ud med blommer. En anden skøn opskrift med blommer er denne: Blommekompot med vanilje og citronskal Brug den ovenpå din yoghurt eller grød til morgenmad eller lav en  skøn blommetrifli med knuste makroner og flødeskum på toppen.

Måske du har et mirabelletræ i haven, men hvis ikke, kan du gøre ligesom min søn og jeg gjorde forleden. Vi tog ud for at samle mirabelle frugter i vores nabolag, der er simpelthen så mange mirabelle træer rundt omkring. Vi samlede rigeligt, der var både til marmelade og til madpakkerne. Jeg kan varmt anbefale at tage en ekstra pose eller plastikbøtte med, hvis I tager ud for at samle, vi fik nemlig hurtigt fyldt vores poser op. Til denne portion brugte jeg 500 g hele mirabelle frugter, som for mig blev til 350 g ustenede, men det afhænger selvfølgelig af størrelsen på frugterne.

Jeg er elsker hjemmelavet marmelade og denne opskrift på mirabelle marmelade med vanilje må være en af mine favoritter. Min ellers yndlings hjemmelavede marmelade er solbærmarmelade, den opskrift finder du her: Solbærmarmelade

Mirabelle marmelade med vanilje

3 september, 2023
: 0,5 L.
: 5 min
: 35 min
: 40 min

Af:

Ingredienser
 • 350 g udstenede mirabelle (500 g hele mirabellefrugter gav mig 350 ustenede)
 • 125 g sukker
 • ½ vaniljestang
 • 1 tsk. melatin
Fremgangsmåde
 • Step 1 Skyl mirabellene, skær dem i kvarte og fjern stenen
 • Step 2 Kom dem i en kasserolle
 • Step 3 Tilsæt sukker
 • Step 4 Skær den halve vaniljestang på langs og skrab kornene ud med en kniv
 • Step 5 Bland vaniljekorn med 1 tsk. sukker og kom det i kasserollen
 • Step 6 Kom den tomme vaniljestang med i gryden
 • Step 7 Tænd for lidt over middel varme og vent til marmeladen små-koger
 • Step 8 Skru ned på middel varme og lad marmeladen simre i ca. 35 minutter
 • Step 9 Rør i den jævnligt
 • Step 10 Smag på marmeladen og se om den evt. skal have lidt mere sukker
 • Step 11 Til sidst tilsættes 1 tsk. melatin, lad marmeladen simre yderligere 2-3 minutter
 • Step 12 Kog vand og skold et patentglas eller et syltetøjsglas
 • Step 13 Skyl glasset i atamon
 • Step 14 Hæld marmeladen i syltetøjsglasset og stil den på køl med det samme1 thoughts on “Mirabelle marmelade med vanilje”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *