Syltede rødløg med julekrydderier

Syltede rødløg med julekrydderier

Min opskrift på syltede rødløg med julekrydderier er helt perfekt i denne tid, måske til de kommende julefrokoster eller som tilbehør til julemaden. Jeg bruger nelliker, stjerneanis og kanel sammen giver de den perfekte let krydrede jule-smag. 

Eddikelage

Jeg laver altid en helt klassisk eddikelage når jeg laver syltede rødløg. Samme lagt bruger jeg til agurkesalat og lignende. Eddikelagen skal altid bestå af 1 del vand, 1 del sukker og 1 del æblecidereddike, altså samme mængde af hver. Dernæst tilsætter jeg de krydderier som jeg synes passer til. Bemærk at jeg bruger æblecidereddike. Du kan sagtens bruge lagereddike, personligt synes jeg bare bedre om smagen når jeg bruger æblecidereddike.

Jeg ikke undvære syltede rødløg. Jeg bruger dem som tilbehør til aftensmaden, på salater, eller til at pifte en kedelig rugbrødsmad lidt op.

I denne juletid er de helt perfekte sammen med sild, laks, æg eller i en flæskestegssandwich! De kan bruges til alt, her er det kun fantasien der sætter grænsen.

Er du mere til helt klassiske syltede rødløg, så se min opskrift her:

Syltede rødløg

Syltede rødløg med julekrydderier

6 december, 2022
: 1 glas ca. 500 ml
: 5 min
: 5 min
: 10 min

Af:

Ingredienser
 • 350 g rødløg
 • 1 dl æblecidereddike
 • 1 dl vand
 • 1 dl sukker
 • 10 stk. nelliker
 • 10 stk. peberkorn
 • 1 kanelstang
 • 1 stjerneanis
 • 2 laurbærblade
Fremgangsmåde
 • Step 1 Kom æblecidereddike, vand og sukker i en kasserolle og kog det op
 • Step 2 Rør i det og lad det varme op indtil sukkeret er opløst
 • Step 3 Sluk og lad eddikelagen stå i kasserollen
 • Step 4 Pil rødløgene og skær dem over i halve
 • Step 5 Skær de halve rødløg i skiver
 • Step 6 Kom dem i et patentglas og hæld eddikelagen over
 • Step 7 Kom alle krydderierne i, sæt låg på og stil glasset i køleskabet
 • Step 8 Rødløgene er klar dagen efter og holder sig fint i 14 dage i køleskabet.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *