Rugbrødsdrys

Rugbrødsdrys

Denne opskrift på rugbrødsdrys er virkelig nem – og så er den genial til at mindske madspild. Jeg har ofte rugbrød liggende, som er blevet tørt, fordi vi ikke har fået det spist. For det meste fryser jeg de hele skiver rugbrød ned, så tager jeg dem ud af fryseren når jeg skal bruge dem. Jeg laver mange ting af mine rugbrødsrester, enten rugbrødschips, Rugbrødscroutoner, Rugbrødsmüsli med havregryn eller denne virkelig lækre rugbrødsdrys.

Før i tiden ville jeg nok kalde den for ymerdrys, men jeg synes den kan bruges til meget mere end morgenmadsdrys (selvom det også er super lækkert oven på yoghurt eller skyr). Jeg bruger for eksempel min rugbrødsdrys på koldskål og på desserter (for eksempel i en trifli som erstatning for makroner).

Min opskrift på rygbrødsdrys er ikke specielt sød. Vil du gerne have den mere sød i smagen, kan du blot tilføje mere brun farin.

Rugbrødsdrys

10 juni, 2022
: 1 glas, ca. 1/2 L.
: 5 min
: 15 min
: 20 min

Af:

Ingredienser
  • 250 g rugbrød
  • 50 g mandler
  • 20 g brun farin
  • 20 g smør
Fremgangsmåde
  • Step 1 Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Step 2 Blend rugbrødet i en foodprocessor eller minihakker, det skal være helt fint
  • Step 3 Rist mandlerne på en tør og varm pande et par minutter
  • Step 4 Hak derefter mandlerne
  • Step 5 Smelt smør og brun farin på panden
  • Step 6 Kom det smuldrede rugbrød på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Step 7 Kom de hakkede mandler på
  • Step 8 Hæld den smeltede smør/farinmasse ud over rugbrødsblandingen
  • Step 9 Og bland det godt sammen
  • Step 10 Bag rugbrødsblandingen i ca. 15 minutter på 180 grader varmluft
  • Step 11 Rør i blandingen et par gange mens den er i ovnen.
  • Step 12 Tag bagepladen ud af ovnen og lad rugbrødsdryssen køle helt af.
  • Step 13 Kom den i en lufttær beholder eller et patentglas.
  • Step 14 Den kan holde sig i ca. 5 dage.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *