Denne opskrift på den skønneste friske rødkålssalat er helt perfekt til julemaden.
Jeg laver altid en frisk salat juleaften. Det var noget min mor startede på da jeg var teenager og vi har holdt fast i det lige siden. Det giver sådan en god balance til den fede julemad med noget grønt og friskt tilbehør. Der har været mange forskellige varianter af julesalater gennem årene, men fælles for de fleste er, at det ofte ender med en kålsalat, gerne med både frugt og nødder i.
Denne friske rødkålssalat er virkelig frisk, den har godt med bid fra rødkål, grønkål og valnødder. Den har sødme fra dadler og vindruer og så er den frisk med granatæblekernerne og den syrlige vinaigrette.
Sprød kål
Vil du gerne have en endnu mere sprød salat, skal du bruge isvand tricket, læs med her:
- Skær kål (her rødkål) meget fint (brug eventuelt et mandolinjern)
- Kom det i en skål
- Hæld koldt vand på og et par isterninger i vandet
- Stil skålen i køleskabet i minimum 30 minutter
- Tag skålen ud af køleskabet og hæld vandet fra
- Rødkålen er nu knasende sprød
Elsker du kålsalater til jul lige så meget som jeg, så se endelig et par af mine andre opskrifter her:
Sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder
Frisk rødkålssalat
Ingredienser
Fremgangsmåde
1 thoughts on “Frisk rødkålssalat”