Brombærskum

Brombærskum

Denne lækre brombærskum kan bruges som tilbehør til pandekager (som her Sunde og lækre bananpandekager), til vafler eller for eksempel i en lækker lagkage.

Det kræver ikke så meget, blot tre ingredienser…

Det behøver ikke altid være kompliceret eller kræve mange specielle ingredienser for at lave noget rigtig lækkert, hvad enten det er mad eller dessert. Det må være temaet med denne brombærskum. Det er så simpelt og smager bare fantastisk. 

Bærskum kan laves med alle slags bær. Jeg kan anbefale en blanding af, for eksempel, brombær og hindbær og ribs, det er virkelig lækkert. Det er utrolig nemt, du skal blot piske en flødeskum og tilsætte de bær du ønsker, enten frosne eller friske. 

Jeg brugte frosne brombær fordi jeg havde en rest i fryseren. Bruger du friske bær skal de koge i lidt kortere tid. 

Brombærskummen er lækrest på selve dagen, medmindre du bruger den i en lagkage. Derfor vil jeg helt klart anbefale at du laver din bærskum samme dag som den skal serveres, hvis det er muligt.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at man koger sine frosne bær i minimum et minut inden de bruges. Dette anbefales fordi frosne bær har været skyld i flere tilfælde af roskildesyge…. Og hvem gider det? Nej vel..? Måske jeg er miljø-, eller arbejdsskadet  men jeg koger ALTID bær som jeg har købt på frost, uanset om jeg bruger dem i smoothies eller som i denne bærskum. 

Brombærskum

13 april, 2020
: 4
: 5 min
: 5 min
: 10 min

Af:

Ingredienser
  • 150 g brombær (evt. fra frost)
  • 1 ½ spsk. sukker
  • ¼ L. piskefløde
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kom bær og sukker i en kasserolle
  • Step 2 Kog det op i 2-5 min. (alt efter om de er frosne eller friske)
  • Step 3 Mos dem med bagsiden af en ske
  • Step 4 Hæld de varme moste bær i en skål og stil dem i køleskabet indtil det er kølet af
  • Step 5 Pisk fløden til flødeskum
  • Step 6 Bland bærmassen med flødeskum og spis med det samme eller sæt den på køl.



2 thoughts on “Brombærskum”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *