Parmesan kartofler

Parmesan kartofler

Opskrift på de lækreste parmesan kartofler.

De her kartofler er en (ny) favorit herhjemme. De smager simpelthen så godt, og jeg kan kun anbefale at lave rigeligt! Herhjemme bliver fadet støvsuget når de er på menuen.

Parmesan kartofler er geniale som tilbehør til alt! Vi spiser det til frikadeller, til fisk, til bøffer, til kylling mm. Jeg laver ofte vores favorit cremefraiche dressing til (Den lækreste cremefraiche dressing) det er nemt og passer skønt sammen med kartoflerne.

Se her for inspiration til hvad du kan servere sammen med mine parmesan kartofler:

Kyllingefrikadeller med squash og timian

Krebinetter med grønt, kartofler og smørsauce

Bagt laks med ovnkartofler og stegte aspargesbroccoli

Jeg elsker almindelige ovnbagte kartofler, men denne her udgave med sprød parmesanost, den er altså i en anden liga.

Det er altid forskelligt alt efter hvilken ovn man har, hvor lang tid kartoflerne skal have. Prøv dig frem. Personligt kan jeg godt lide, at de får lidt farve.

Parmesan kartofler

15 februar, 2024
: 2-3

Af:

Ingredienser
  • 600 g små kartofler
  • 70 g revet parmesan (Parmigiano Reggiano)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Step 2 Skyl kartoflerne og halver dem. De skal beholde skrællen på
  • Step 3 Kom kartofler i en skål og hæld olie og salt på
  • Step 4 Bland det godt sammen
  • Step 5 Brug et tærtefad (28 cm dia) beklæd det med bagepapir
  • Step 6 Riv parmesan og fordel det ovenpå bagepapiret i tærteformen
  • Step 7 Fordel nu kartoflerne med snitfladen nedad oven på det revne parmesan
  • Step 8 Bag kartoflerne midt i en varm ovn i ca. 40 minutter på 200 grader varmluft
  • Step 9 Se til dem, de må godt få lidt farve, ellers gå giv dem 5 minutter mere.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *