Karrykål med hakket kylling og kokosmælk er en af de opskrifter, jeg tyr til i hverdagen, når det skal være nemt og hurtigt.
Denne ret er meget mild i smagen og så smager den skønt. Den milde smag gør den virkelig populær hos både børn og voksne. Du kan altid tilsætte en hel tsk. chiliflager, hvis din karrykål med hakket kylling og kokosmælk skal have en mere skarp chilismag.
Jeg er kæmpe fan af nem mad, som er hurtigt at lave – særligt i hverdagene, hvor aflevering og hente i skole/SFO, arbejde, daglige gøremål, lektier osv. fylder rigtig meget. Heldigvis kan jeg love dig, at denne ret kan laves på under en halv time! Det der tager længst tid, er nok at få kogt risene som du skal spise til. Ved kogning af ris, henviser jeg altid til at kigge på bagsiden af posen/pakken og så kog risene efter anvisning på pakken. Det gør jeg fordi der er kæmpe stor forskel på hvor længe de forskellige sorter af ris skal koge.
Jeg har lavet denne ret i en del år efterhånden. Jeg veksler lidt mellem at lave den på hakket kyllinge kød og hakket oksekød, begge ting fungerer godt og smager også rigtig godt. Laver du min karrykål med oksekød, så brug evt. en oksebouillon i stedet for hønsebouillon.
Sådan har du altid sprød spidskål
Når jeg bruger spidskål, gør jeg altid det, at jeg snitter et helt spidskålshoved – også selvom jeg ikke skal bruge det hele. Jeg lægger det i en stor skål med iskoldt vand (evt. med isterninger i) i en halv times tid (lidt ligesom denne opskrift på Spidskålssalat med æble og saltede mandler). Herefter hælder jeg vandet fra og spidskålen er nu knasende sprød. Til sidst kommer jeg husholdningsfilm eller andet henover og stiller skålen i køleskabet. Det sprøde og fintsnittede spidskål kan sagtens holde sig i 4-5 dage og det er stadig saftigt og sprødt.
Karrykål med hakket kylling
Ingredienser
Fremgangsmåde