Denne avocadosalat med sommermajs er skøn og frisk, en rigtig sommersalat som passer perfekt til grillmaden.
Sommermajs
Friske majs er super sunde. Der er en del sukkerstoffer i (derfor den søde smag), og majs indeholder også C-vitamin, Beta-caroten, kalium og magnesium.
Vi spiser utrolig mange majskolber herhjemme når de er i sæson – og det er de heldigvis hele sommeren. Faktisk varer den danske sæson af friske majs fra juli til oktober. De er dog bedst først på sæsonen, da de bliver mere tørre sidst på sæsonen.
Majs er nemt – især til børn. Majs er nemlig meget søde og milde i smagen, hvilket de fleste børn godt kan lide. Min søn elsker en kogt og sprød majskolbe med smør på, som han kan sidde og gnave i.
Dog fik jeg ham overtalt til at prøve noget nyt forleden, nemlig denne skønne avocadosalat med sommermajs. Han var vild med måden jeg havde skåret majsene ud på, det var et kæmpe hit. Han får altid grøntsagerne hver for sig og ikke blandet sammen. Det fungerer bedst for ham og så ved jeg at det bliver spist.
Majskolber kan i øvrigt holde sig friske i køleskabet i et par dage.
Vi spiste denne avocadosalat med sommermajs sammen med stegt kyllingebryst og kartoffelbåde til.
Edamamebønner er virkelig nemme. Jeg køber altid en pose på frost (dem som er kogt og bælgede), de egner sig utrolig godt til salater og er meget nemme at tilberede.
For at læse mere om edamamebønner og deres ernæringsmæssige fordele, læs mit blogindlæg til denne lækre opskrift: Sommerlig broccolisalat.
Avocadosalat med sommermajs
Ingredienser
Fremgangsmåde