Avocadosalat med sommermajs

Avocadosalat med sommermajs

Denne avocadosalat med sommermajs er skøn og frisk, en rigtig sommersalat som passer perfekt til grillmaden.

Sommermajs

Friske majs er super sunde. Der er en del sukkerstoffer i (derfor den søde smag), og majs indeholder også C-vitamin, Beta-caroten, kalium og magnesium.

Vi spiser utrolig mange majskolber herhjemme når de er i sæson – og det er de heldigvis hele sommeren. Faktisk varer den danske sæson af friske majs fra juli til oktober. De er dog bedst først på sæsonen, da de bliver mere tørre sidst på sæsonen.

Majs er nemt – især til børn. Majs er nemlig meget søde og milde i smagen, hvilket de fleste børn godt kan lide. Min søn elsker en kogt og sprød majskolbe med smør på, som han kan sidde og gnave i. 

Dog fik jeg ham overtalt til at prøve noget nyt forleden, nemlig denne skønne avocadosalat med sommermajs. Han var vild med måden jeg havde skåret majsene ud på, det var et kæmpe hit. Han får altid grøntsagerne hver for sig og ikke blandet sammen. Det fungerer bedst for ham og så ved jeg at det bliver spist. 

Majskolber kan i øvrigt holde sig friske i køleskabet i et par dage.

Vi spiste denne avocadosalat med sommermajs sammen med stegt kyllingebryst og kartoffelbåde til.

Edamamebønner er virkelig nemme. Jeg køber altid en pose på frost (dem som er kogt og bælgede), de egner sig utrolig godt til salater og er meget nemme at tilberede.

For at læse mere om edamamebønner og deres ernæringsmæssige fordele, læs mit blogindlæg til denne lækre opskrift: Sommerlig broccolisalat.

Avocadosalat med sommermajs

25 juli, 2020
: 4
: 5 min
: 20 min
: 25 min

Af:

Ingredienser
  • 2 modne avocadoer
  • 2 friske majskolber
  • 200 g edamamebønner kogte og bælgede
  • Saft fra ½ citron
  • Lidt salt
  • Frisk hakket persille til pynt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kom 2 L. vand i en gryde og sæt det til at koge
  • Step 2 Fjern blade fra de to majskolber og halvér dem
  • Step 3 Kom majsene i vandet når det koger tilsæt lidt salt, kog i 10 min.
  • Step 4 Hæld vandet fra og lad majsene køle lidt af
  • Step 5 Halvér avocadoerne og skær dem i tern
  • Step 6 Tag edamamebønnerne ud af fryseren og kom dem i en skål
  • Step 7 Kog lidt vand og hæld det over bønnerne
  • Step 8 Lad dem stå i 5 minutter
  • Step 9 Kom bønnerne i en skål sammen med avocado og hæld citronsaft på
  • Step 10 Tag en skarp kniv og skær majskernerne af helt inde ved stokken
  • Step 11 Pynt med frisk hakket persille.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *