Denne opskrift er min lidt mere moderne version af klassikeren brændende kærlighed. Dette er nemlig brændende kærlighed med bønner og grønt.
Kartoffelmos med bønner
Min kartoffelmos er fløjlsblød og dejlig luftig, også selvom jeg kommer hvide bønner i. De hvide bønner tilfører godt med protein til mosen. Du kan hverken smage eller se, at der er bønner i. Dette er altså en perfekt måde, hvorpå du kan snige ekstra bælgfrugter ind i helt klassiske hverdagsretter. Jeg synes det er genialt at tilføre mere protein til kartoffelmos, især fordi brændende kærlighed jo normalt blot er kartoffelmos med drys af bacon og løg. For at få flere grøntsager ind i retten, har jeg toppet med både bagt knoldselleri og stegt grønkål. Hvis man er rigtig glad for selleri, kan man også komme lidt i mosen. Herhjemme er min søn ikke glad for selleri, og han kan smage bare det mindste. Derfor undlader jeg kan komme det i for hans skyld.
Stegt grønkål er fantastisk og nemt – og jeg bruger det meget. Jeg kommer det i salater, som topping på suppe eller som her ovenpå min lidt grønnere udgave af brændende kærlighed.
Brændende kærlighed på min måde er en lidt grønnere udgave, stadig med den gode smag, blot med endnu mere fylde og grønt.
Grøntsager i måltidet
Jeg tænker altid grøntsager ind i alle mine måltider. Særligt tænker jeg meget over hvordan jeg kan snige flere grøntsager ind, så min søn spiser dem uden at tænker over det. Det samme gælder bælgfrugter. De officielle kostråd anbefaler os danskere til at spise 100 g bælgfrugter om dagen. Det er faktisk en del og jeg skal da også selv virkelig tænke over det, hvis jeg skal komme op på den mængde. Bælgfrugter har et højt proteinindhold, et lavt energiindhold og så giver de et lavt klimaaftryk*.
Jeg er ret vild med tanken om at nytænke gamle klassiske danske retter i en ny og grønnere fortolkning. Det gør jeg bl.a. også når jeg laver boller i karry. Min karrysovs er nemlig lavet på grøntsager, opskriften finder du her Boller i karry
Brændende kærlighed med bønner og grønt
Ingredienser